Манти узбецькі - це популярне друга страва кухні Узбекистану, яка готується найчастіше на пару. Страва являє собою ніжне тісто з м'ясною начинкою. Найчастіше манти подають до обіду або вечері. Подавати їх потрібно обов'язково гарячими і свіжими, як більшість страв узбецької кухні. Через те, що ця страва найчастіше готується на пару, в ній максимально зберігається продуктова цінність м'яса - цією якістю і відома вся узбецька кухня.
У глибоку ємність засипте просіяне борошно і трохи присоліть. Потім розбийте в борошно курячі яйця, влийте кип'ячену теплу воду і за допомогою тістомісильної машини змішайте все до утворення густого, що не прилипає до рук тіста.
Розділіть готове тісто на частини, покладіть на посипану борошном тверду поверхню і, накривши харчовою плівкою, залиште на нетривалий час.
А самі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її якомога дрібніше.
Далі в глибоку миску викладіть яловичий фарш, який можна купити в магазині або приготувати з шматка м'яса самому, перекрутивши через м'ясорубку. Додайте в миску до фаршу раніше подрібнену ріпчасту цибулю.
Потім добре посоліть вміст миски, додайте трохи в неї води і ложкою ретельно все перемішайте до утворення густої м'ясної суміші.
Далі посипте тверду робочу поверхню борошном, викладіть на неї шматки тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкі листи. Потім наріжте з кожного листа із тіста невеликого розміру квадратики.
У кожен квадрат з тіста викладіть по центру м'ясну суміш і загорніть змоченими руками краї так, щоб сформувати (якої форми хотіли б ви бачити) майбутні манти. Але краї тіста потрібно затискати дуже щільно, щоб м'ясо не випадало і при варінні заготовки з тіста не розвалилися.
Далі помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Спеціальну чашу з отворами змастіть вершковим маслом і викладіть на неї (з невеликою відстанню одна від одної) заготовки із тіста.
Потім покладіть чашу з заготовками щільно поверх каструлі з киплячою водою, накрийте кришкою і, зменшивши вогонь до середнього, готуйте манти на паровій бані близько 40 хвилин.
Після закінчення цього часу витягніть готові узбецькі манти на тарілку, полийте заздалегідь розтопленим вершковим маслом і приступайте швидше пробувати цю чудову і ароматну страву.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти