Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Манти узбецькі

( 4.9565 4 523 23 оцінки)

2156 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Манти узбецькі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Манти узбецькі - це популярне друга страва кухні Узбекистану, яка готується найчастіше на пару. Страва являє собою ніжне тісто з м'ясною начинкою. Найчастіше манти подають до обіду або вечері. Подавати їх потрібно обов'язково гарячими і свіжими, як більшість страв узбецької кухні. Через те, що ця страва найчастіше готується на пару, в ній максимально зберігається продуктова цінність м'яса - цією якістю і відома вся узбецька кухня.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манти узбецькі" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи29.7 гр.
  • Калорії251 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку ємність засипте просіяне борошно і трохи присоліть. Потім розбийте в борошно курячі яйця, влийте кип'ячену теплу воду і за допомогою тістомісильної машини змішайте все до утворення густого, що не прилипає до рук тіста.

Крок - 1
02

Розділіть готове тісто на частини, покладіть на посипану борошном тверду поверхню і, накривши харчовою плівкою, залиште на нетривалий час.

Крок - 2
03

А самі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її якомога дрібніше.

Крок - 3
04

Далі в глибоку миску викладіть яловичий фарш, який можна купити в магазині або приготувати з шматка м'яса самому, перекрутивши через м'ясорубку. Додайте в миску до фаршу раніше подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок - 4
05

Потім добре посоліть вміст миски, додайте трохи в неї води і ложкою ретельно все перемішайте до утворення густої м'ясної суміші.

Крок - 5
06

Далі посипте тверду робочу поверхню борошном, викладіть на неї шматки тіста і за допомогою качалки розкачайте в тонкі листи. Потім наріжте з кожного листа із тіста невеликого розміру квадратики.

Крок - 6
07

У кожен квадрат з тіста викладіть по центру м'ясну суміш і загорніть змоченими руками краї так, щоб сформувати (якої форми хотіли б ви бачити) майбутні манти. Але краї тіста потрібно затискати дуже щільно, щоб м'ясо не випадало і при варінні заготовки з тіста не розвалилися.

Крок - 7
08

Далі помістіть глибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Спеціальну чашу з отворами змастіть вершковим маслом і викладіть на неї (з невеликою відстанню одна від одної) заготовки із тіста.

Крок - 8
09

Потім покладіть чашу з заготовками щільно поверх каструлі з киплячою водою, накрийте кришкою і, зменшивши вогонь до середнього, готуйте манти на паровій бані близько 40 хвилин.

Крок - 9
10

Після закінчення цього часу витягніть готові узбецькі манти на тарілку, полийте заздалегідь розтопленим вершковим маслом і приступайте швидше пробувати цю чудову і ароматну страву.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Налисники з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Десерт Павлова класичний - покроковий рецепт, фото 1 Десерт Павлова класичний 120 4 3 з 5 - детальніше -
Спаржа, запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Спаржа, запечена в духовці 40 3 2 з 5 - детальніше -