Відома страва азіатської кухні під назвою манти - це кулінарний подарунок від східних кулінарів. Манти це вироби з тіста зі смачною начинкою всередині. Багато хто вважає, що манти дуже схожі на пельмені, хінкалі або ж вареники, але справжні знавці цієї страви запевняють, що це зовсім не так, і манти мають ряд тонкощів, які відрізняють їх від інших і роблять манти самодостатньою стравою. Традиційно манти готують з м'ясною начинкою з невеликими відмінностями в варіантах кожної азіатської національної кухні. Але ми сьогодні пропонуємо вам приготувати дуже смачні солодкі манти, страва, яка вразить ваших гостей або домочадців своїм неповторним смаком, оригінальністю і вишуканістю.
Приготувати солодкі манти з цього набору продуктів - завдання з найпростіших, адже самостійно не потрібно займатися якимись складними процесами. Досить виконати кілька простих завдань, і дуже смачний десерт вже буде радувати ваше око і викликати бажання швидше спробувати ці ласощі. Отже, лист листкового тіста викладемо на поверхню і розріжемо їх ножем на квадратики розміром приблизно 3-4х3-4 см., З цих квадратиків вийдуть маленькі і акуратненьких манти.
Як смачну начинку рекомендуємо використовувати зерна шоколаду. Отже, на середину наших квадратиків з листкового тіста викладаємо по декілька шоколадних зерняток, а потім з'єднуємо куточки, формуючи таким чином мішечки з начинкою.
Тепер викладаємо наші манти на деко, який при необхідності застилаємо пергаментним папером, а потім відправляємо в розігріту духовку буквально на 15-20 хвилин. По закінченню цього часу дістаємо з духовки ароматний, красиві і дуже апетитні манти. Листкове тісто чудово пропікається, а шоколад всередині розтане і спокусливо випливає з наших мішечків.
Щоб подати манти як справжній делікатес, пропонуємо приготувати ванільний пудинг. На щастя сьогодні готову суміш можна придбати в будь-якому супермаркеті, а для того, щоб приготувати його, досить просто змішати цей порошок невеликою кількістю кип'яченого молока, після цього поставити на вогонь, влити ще півсклянки гарячого молока і постійно помішуючи, готувати півтори хвилини.
Готовому пудингу даємо час охолонути. За консистенцією він повинен нагадувати густий заварний крем. Взагалі-то на кожній упаковці знаходиться інструкція, тому потрібно її обов'язково прочитати, щоб не зіпсувати. Також пропонуємо використовувати ще трохи ласощів і приготувати крем шанті. Це відомий крем, який дуже популярний в турецькій кухні. Крем простий і готується на основі вершків. Готову суміш теж можна купити в будь-якому магазині і просто висипати в ємність, залити молоком і збити міксером до утворення ніжної, густої консистенції.
Як смачну поливку рекомендуємо використовувати фруктовий джем, який також можна купити в магазині вже в готовому вигляді або ж придбати суміш для приготування такого джему і просто розмішати її з тепленькою водою. Отже, коли всі складові нашого неймовірного десерту будуть готові, приступимо до його оформлення.
На тарілку викладаємо шар пудингу, зверху на нього додаємо шар крему шанті. На цю хмарку викладаємо манти, які поливаємо зверху фруктовим джемом. Красиві і дуже ніжні солодкі манти, приготовані таким оригінальним способом, справлять карколомне враження на кожного, кого ви почастуєте цим смачним десертом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти