Страва під назвою Манти по- узбецьки: запечені пельмені з часниковим йогуртом і томатним соусом. Супер легко зробити, якщо ви створите не зовсім традиційну форму. Так як Манти - це пельмені майже мініатюрного розміру, складання їх може зайняти досить багато часу.
Розігрійте духовку до 200 градусів, змастіть рослинною олією і підготуйте лист. У кухонному комбайні подрібніть м'ясо яловичини до фаршу, відправте в миску. Долийте трохи води, сіль, крупно нарізану цибулю, подрібнений часник, спеції і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Додайте ще воду до подрібненого м'яса і добре перемішайте, якщо структура вийде занадто густа, додайте трохи більше води, щоб зробити її більш м'якою.
Покладіть повну чайну ложку цієї м'ясної начинки на нарізане невеликими квадратами готове тісто (для пельменів), змочіть боки водою і склейте його, надавши форму човна.
Покладіть підготовлені манти в змащений раніше рослинною або оливковою олією деко і, повторюйте до готовності всіх виробів з тіста. Надішліть деко з заготовками з тіста в розігріту до 200 градусів духовку і випекайте20-25 хвилин або до золотистого кольору.
Вийміть деко з духовки і додайте в нього 1 / 2 окропу або заздалегідь приготованого бульйону. Надішліть назад в духовку і запікайте ще 10-15 хвилин або поки вода повністю не випарується.
Щоб приготувати томатний соус, просто змішайте томатний сік зі спеціями і доведіть до кипіння. Подавайте запечені манти по-узбецьки гарячими з простим йогуртом і томатним соусом приготованим раніше. Іноді манти подаються з часниковим йогуртом, або просто додайте часник в саме м'ясо або томатний соус, але стежте за тим, щоб смак часнику не був занадто сильним. Ви завжди можете подати манти і традиційним способом, додавши часник в йогурт, а не в м'ясо. У будь-якому варіанті ця м'ясна страва обов'язково сподобається всій вашій родині і навіть діткам.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти