Манник з сиром - ароматна і смачна випічка, яку обов'язково потрібно приготувати і випробувати як мінімум один раз у своєму житті. В першу чергу, тому що мак з сиром корисні для організму, ну і звичайно ж бо тісто дуже легке в приготуванні. Навіть починаюча домогосподарка зможе впоратися з готуванням цієї незвичайної випічки.
Почніть з приготування тіста. Засипте в миску просіяне борошно, додайте порізане на шматочки вершкове масло, цукор і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.
Потім залийте в миску холодну воду і, поступово вимішуючи, сформуйте гнучке і гладке тісто. Розділіть утворене тісто на кілька частин, а потім одну з них укладіть, акуратно розподіливши по всьому дну і навіть захопивши бічні частини, в форму для випічки (бажано круглу). Надішліть форму з тістом на деякий час в холодильник.
А самі тим часом приступіть до приготування начинки для майбутньої випічки. Залийте молоко високої жирності (можна домашнє) в невелику каструлю, засипте цукор і додайте трохи вершкового масла (нарізаного на невеликі шматочки).
Далі доведіть вміст каструлі до кипіння, а коли масло повністю розчиниться, додайте в нього мак і манну крупу. Продовжуйте варити вміст каструлі на слабкому вогні, постійно помішуючи протягом 10 хвилин, до утворення однорідної густої маси.
Далі в глибоку миску покладіть сир (бажано високої жирності), розбийте куряче яйце і міксером ретельно все збийте, до однорідної повітряної маси.
У миску з сирною масою акуратно викладіть манно-макову суміш і ретельно перемішайте з допомогою кухонної лопатки, до об'єднання продуктів.
Тепер помістіть утворену макову начинку з сиром в форму, рівномірно розподіливши по всьому охолодженому тісту Зверху начинки натріть на самій дрібній тертці другу частину охолодженого тіста.
Тепер помістіть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом однієї години. Потім готовий манник з сиром трохи охолодіть, розріжте на невеликі порції (шматочки) і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти