Укр
Рус
Маннік Випічка Італійська кухня

Манник на сметані

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1289 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Манник на сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Не впевнені у виборі варіанту, що приготувати домочадцям до чаю, є відмінне рішення - дуже смачний манник, страва не вибаглива, готується досить нескладно і не вимагає тривалого очікування. Саме для такого випадку, коли хочеться побалувати сім'ю солоденьким, а возитися з віртуозною випічкою немає часу, на виручку може прийти манник на сметані. У приготуванні немає ніяких хитрощів, зате в результаті можна отримати прекрасний десерт, з легкою структурою і ніжним смаком, який сподобається кожному.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манник на сметані" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири11.1 гр.
  • Вуглеводи42.2 гр.
  • Калорії293 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Чому я пропоную манник саме на сметані, а не щось інше? Просто я впевнений, що такий десерт особливо ніжний, м'який і розсипчастий. Насамперед почнемо з того, що займемося приготуванням цукрового сиропу. Для цього ставимо на плиту каструлю, засипаємо цукор і заливаємо водою. Каструлю або сотейник бажано використовувати з товстими стінками, щоб цукор не пригорав.

Крок - 1
02

Отже, перемішуємо вміст, доводимо до кипіння. Далі продовжуємо готувати, постійно при цьому помішуючи солодку масу, поки сироп стане прозорим, а потім додаємо лимонний сік. Знову все перемішуємо і вливаємо трохи рожевої води.

Крок - 2
03

Кип'ятимо все разом буквально хвилину і знімаємо каструлю з плити. Тепер нам необхідно приготувати саме тісто для манника. У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, також кидаємо трохи ванильної есенції і добре все змішуємо з допомогою вінчика.

Крок - 3
04

Потім в цю суміш засипаємо манку і кокосовий порошок. Додаємо густу сметану і доливаємо топлене масло. Змішуємо все вінчиком в однорідну масу, а потім просіваємо через сито борошно з розпушувачем.

Крок - 4
05

За допомогою вінчика або лопатки замішуємо тісто для манника середньої консистенції. Перед тим, як відправляти наш десерт випікатися, дамо йому трохи часу настоятися. Досить хвилин 10-15, за цей час манка трохи розбухне, що сприяє ще більш ніжній випічці.

Крок - 5
06

Тепер викладаємо тісто в підготовлений контейнер, акуратно розрівнюємо лопаткою, трохи струшуємо, щоб поверхня тіста була гладкою і рівномірно розподіленою по всьому листу.

Крок - 6
07

Випікаємо в духовці манник на сметані при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Готовий рум'яний манник прямо в формі нарізаємо рівномірними кубиками і заливаємо заздалегідь приготовленим сиропом. Витримуємо приготований власноруч десерт у формі до повного охолодження.

Крок - 7
08

Викладаємо нарізані шматочки нашого лакомства на блюдо і посипаємо зверху подрібненими фісташками, щоб перетворити звичайний пиріг в святкову страву. Манник на сметані - це відмінний спосіб з простих і доступних продуктів створити на своїй кухні красивий, ароматний, ніжний, ситний і дуже смачний десерт, який прекрасно сприймуть як дорослі члени вашої родини, так і діти.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти