Не впевнені у виборі варіанту, що приготувати домочадцям до чаю, є відмінне рішення - дуже смачний манник, страва не вибаглива, готується досить нескладно і не вимагає тривалого очікування. Саме для такого випадку, коли хочеться побалувати сім'ю солоденьким, а возитися з віртуозною випічкою немає часу, на виручку може прийти манник на сметані. У приготуванні немає ніяких хитрощів, зате в результаті можна отримати прекрасний десерт, з легкою структурою і ніжним смаком, який сподобається кожному.
Чому я пропоную манник саме на сметані, а не щось інше? Просто я впевнений, що такий десерт особливо ніжний, м'який і розсипчастий. Насамперед почнемо з того, що займемося приготуванням цукрового сиропу. Для цього ставимо на плиту каструлю, засипаємо цукор і заливаємо водою. Каструлю або сотейник бажано використовувати з товстими стінками, щоб цукор не пригорав.
Отже, перемішуємо вміст, доводимо до кипіння. Далі продовжуємо готувати, постійно при цьому помішуючи солодку масу, поки сироп стане прозорим, а потім додаємо лимонний сік. Знову все перемішуємо і вливаємо трохи рожевої води.
Кип'ятимо все разом буквально хвилину і знімаємо каструлю з плити. Тепер нам необхідно приготувати саме тісто для манника. У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, також кидаємо трохи ванильної есенції і добре все змішуємо з допомогою вінчика.
Потім в цю суміш засипаємо манку і кокосовий порошок. Додаємо густу сметану і доливаємо топлене масло. Змішуємо все вінчиком в однорідну масу, а потім просіваємо через сито борошно з розпушувачем.
За допомогою вінчика або лопатки замішуємо тісто для манника середньої консистенції. Перед тим, як відправляти наш десерт випікатися, дамо йому трохи часу настоятися. Досить хвилин 10-15, за цей час манка трохи розбухне, що сприяє ще більш ніжній випічці.
Тепер викладаємо тісто в підготовлений контейнер, акуратно розрівнюємо лопаткою, трохи струшуємо, щоб поверхня тіста була гладкою і рівномірно розподіленою по всьому листу.
Випікаємо в духовці манник на сметані при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Готовий рум'яний манник прямо в формі нарізаємо рівномірними кубиками і заливаємо заздалегідь приготовленим сиропом. Витримуємо приготований власноруч десерт у формі до повного охолодження.
Викладаємо нарізані шматочки нашого лакомства на блюдо і посипаємо зверху подрібненими фісташками, щоб перетворити звичайний пиріг в святкову страву. Манник на сметані - це відмінний спосіб з простих і доступних продуктів створити на своїй кухні красивий, ароматний, ніжний, ситний і дуже смачний десерт, який прекрасно сприймуть як дорослі члени вашої родини, так і діти.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти