Укр
Рус
Маннік Випічка Канадська кухня

Манник на молоці

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

717 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Манник на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочеться порадувати своїх близьких чимось незвичайним і корисним, але при цьому не хочеться довго стояти біля плити? Пропонуємо приготувати просту і корисну випічку для домашнього чаювання - манник. Це пиріг, в який замість борошна додають манку. Він складається з доступних і недорогих інгредієнтів, а результат вас приємно здивує. За цим рецептом манник виходить надзвичайно соковитим. Ви будете просто в захваті!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манник на молоці" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи40.8 гр.
  • Калорії264 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати тісто для манника, візьміть чисту глибоку миску. У неї розбийте по одному яйця. Якщо є можливість, краще використовувати домашні яйця. Тоді ваша випічка вийде красивого жовтого кольору. У миску з яйцями додайте ванільну есенцію. Туди ж всипте цукор.

Крок - 1
02

Далі вам знадобиться міксер. Збивайте отриману суміш протягом декількох хвилин. Вона повинна вийти однорідною, вирости в обсязі, стати трохи світліше. Після цього відкладіть на деякий час міксер в сторону.

Крок - 2
03

Візьміть окрему тарілку. Насипте в неї манну крупу. Туди ж додайте розпушувач для тіста і борошно. Все ретельно перемішайте ложкою.

Крок - 3
04

У миску зі збитими яйцями висипте суміш з манної крупи, розпушувача і борошна. Сюди ж вилийте рослинне масло. Тепер вам знову знадобиться міксер. З його допомогою добре розмішайте отриману масу, щоб не було грудочок. Так само сюди необхідно влити молоко. Це останній інгредієнт, який потрібно додати для приготування тіста для манника. Продовжуйте збивати міксером до отримання однорідної, пишної маси.

Крок - 4
05

Дістаньте форму для випічки. В даному випадку дуже зручно використовувати роз'ємну форму. Застеліть пергаментом дно. Вилийте тісто у форму. Духовку розігрійте до 180 градусів. Помістіть туди форму з тістом. Випікайте манник протягом 30 - 40 хвилин до золотистої скоринки. Щоб перевірити готовність пирога всередині, використовуйте зубочистку.

Крок - 5
06

Поки випікається манник, приготуйте сироп. Для цього візьміть чистий сотейник. Всипте туди цукор, налийте воду, добре розмішайте. Поставте сотейник на плиту на середній вогонь. Періодично помішуйте поки цукор не розчиниться у воді. Коли рідина закипить, додайте лимонний сік і знову перемішайте. Зніміть сотейник з плити. Нехай сироп трохи охолоне.

Крок - 6
07

Форму з готовим манником дістаньте з духовки і поставте на столі. Не витягуйте пиріг відразу з форми. Візьміть сотейник з раніше приготованим сиропом, і за допомогою ложки полийте їм пиріг по всьому периметру. Зачекайте, поки рідина вбереться, і полийте знову. Використовуйте весь сироп.

Крок - 7
08

Коли манник трохи охолоне і вбереться сироп, акуратно дістаньте його з форми. Поріжте соковитий і ароматний манник на порції і подавайте до чаю. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грибний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Грибний бульйон 50 6 2 з 5 - детальніше -
Сирники в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сирники в духовці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Слойка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з куркою 65 3 3 з 5 - детальніше -
Спаржа, запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Спаржа, запечена в духовці 40 3 2 з 5 - детальніше -