Ароматний і повітряний манник завжди нагадує дитинство. І приготувати його дуже просто. Тим більше, що інгредієнти завжди знайдуться у вашому домі: найголовніший інгредієнт - манка, а також цукор, кефір, розпушувач, яйця, трохи борошна і ще трохи інгредієнтів, які надають маннику особливого смаку - ягоди, мак, родзинки, горіхи.
Якщо ви вирішили приготувати манник, вийміть інгредієнти, що знаходяться в холодильнику заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури. Підготуйте глибоку і чисту ємність для змішування інгредієнтів. Вбийте в неї спочатку яйця.
Перемішайте вінчиком ялинки і жовтки, поки вони не стануть однорідною масою. До збитих яєць влийте кефір. Жирність кефіру в даному рецепті не має значення, тому використовуйте той, який у вас є.
Наступними компонентами будуть сухі: цукор, манна крупа, розпушувач (його можна замінити харчовою содою, гасити оцтом не варто, так як в кефірі і так досить кислоти), ванільний цукор і обов'язково просіяне пшеничне борошно, хоч його і дуже мало не полінуйтеся це зробити . Висипаючи їх в миску.
Добре перемішайте інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок і однорідної структури. Воно вийде трохи рідкуватим, не хвилюйтеся. Відставте поки тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі відпочити, за цей час манна крупа набубнявіє, увібравши в себе, зайву вологу з тіста.
На нашу рецептом в маннік додаються вишні. Якщо у вас заморожені, розморозити їх завчасно. Можете використовувати і свіжі, тільки не забудьте вийняти з них кісточки, щоб ваші зуби залишилися цілими. Покладіть вишні в окрему ємність і присипте невеликою кількістю цукру. Перемішайте. Можливий варіант і консервованих вишень, тоді цукор не додавайте.
Тепер займіться формою для випікання. Краще використовувати роз'ємну. Змастіть її шматочком м'якого вершкового масла і дно, і бортики. Насипте поверх масла кілька ложок манної крупи.
Повертаючи форму в різні боки, розподіліть крупу по всій поверхні. Манка відмінно прилипає до масла. Поставте форму на робочу поверхню. Покладіть на її дно трохи ягід.
Потім вилийте в форму тісто для манника. За рахунок своєї рідкуватої структури воно саме рівномірно розтечеться по формі для випікання. Зверху на тісто викладіть залишившися вишні.
Поставте форму з тістом в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку. Випікайте близько 35 хвилин, поки манник не підрум'яниться. Готовність тіста перевіряйте, проткнув його зубочисткою - якщо вона залишилася сухою і чистою, значить тісто готове.
Готовий манник на кефірі викладіть на широку тарілку. Дайте повністю охолонути. Потім припорошіть цукровою пудрою. Манник розріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти