Укр
Рус
Маннік Випічка Українська кухня

Манник на кефірі

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1072 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Манник на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ароматний і повітряний манник завжди нагадує дитинство. І приготувати його дуже просто. Тим більше, що інгредієнти завжди знайдуться у вашому домі: найголовніший інгредієнт - манка, а також цукор, кефір, розпушувач, яйця, трохи борошна і ще трохи інгредієнтів, які надають маннику особливого смаку - ягоди, мак, родзинки, горіхи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манник на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи46.2 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви вирішили приготувати манник, вийміть інгредієнти, що знаходяться в холодильнику заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури. Підготуйте глибоку і чисту ємність для змішування інгредієнтів. Вбийте в неї спочатку яйця.

Крок - 1
02

Перемішайте вінчиком ялинки і жовтки, поки вони не стануть однорідною масою. До збитих яєць влийте кефір. Жирність кефіру в даному рецепті не має значення, тому використовуйте той, який у вас є.

Крок - 2
03

Наступними компонентами будуть сухі: цукор, манна крупа, розпушувач (його можна замінити харчовою содою, гасити оцтом не варто, так як в кефірі і так досить кислоти), ванільний цукор і обов'язково просіяне пшеничне борошно, хоч його і дуже мало не полінуйтеся це зробити . Висипаючи їх в миску.

Крок - 3
04

Добре перемішайте інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок і однорідної структури. Воно вийде трохи рідкуватим, не хвилюйтеся. Відставте поки тісто на 30 хвилин при кімнатній температурі відпочити, за цей час манна крупа набубнявіє, увібравши в себе, зайву вологу з тіста.

Крок - 4
05

На нашу рецептом в маннік додаються вишні. Якщо у вас заморожені, розморозити їх завчасно. Можете використовувати і свіжі, тільки не забудьте вийняти з них кісточки, щоб ваші зуби залишилися цілими. Покладіть вишні в окрему ємність і присипте невеликою кількістю цукру. Перемішайте. Можливий варіант і консервованих вишень, тоді цукор не додавайте.

Крок - 5
06

Тепер займіться формою для випікання. Краще використовувати роз'ємну. Змастіть її шматочком м'якого вершкового масла і дно, і бортики. Насипте поверх масла кілька ложок манної крупи.

Крок - 6
07

Повертаючи форму в різні боки, розподіліть крупу по всій поверхні. Манка відмінно прилипає до масла. Поставте форму на робочу поверхню. Покладіть на її дно трохи ягід.

Крок - 7
08

Потім вилийте в форму тісто для манника. За рахунок своєї рідкуватої структури воно саме рівномірно розтечеться по формі для випікання. Зверху на тісто викладіть залишившися вишні.

Крок - 8
09

Поставте форму з тістом в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку. Випікайте близько 35 хвилин, поки манник не підрум'яниться. Готовність тіста перевіряйте, проткнув його зубочисткою - якщо вона залишилася сухою і чистою, значить тісто готове.

Крок - 9
10

Готовий манник на кефірі викладіть на широку тарілку. Дайте повністю охолонути. Потім припорошіть цукровою пудрою. Манник розріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Солянка по-селянськи 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з селери - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з селери 45 4 3 з 5 - детальніше -
Печінковий торт з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт з морквою 65 6 4 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу з какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -