Укр
Рус
Маннік Випічка Бельгійська кухня

Манник на кефірі в духовці класичний


- переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Манник на кефірі в духовці класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бельгійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Манник - це пиріг, в який замість борошна додаю манну крупу. З - за цього у нього виходить зовсім інша структура тіста. Це ідеальна випічка до чаю. Приготуйте і переконайтеся самі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манник на кефірі в духовці класичний" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи48.3 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Перед тим, як готувати манник на кефірі, необхідно підготувати сироп, яким в кінці просочується вийшовша випічка. Для цього візьміть глибоку каструлю. Насипте в неї дві треті частини від кількості цукру, зазначеної в рецепті. Налийте потрібну кількість води і додайте лимонний сік. Поставте каструлю на вогонь і доведіть сироп до кипіння. Потім зніміть з плити і відставте в сторону.

Крок - 1
02

Тепер беріться безпосередньо до приготування самого манника. Дістаньте зручну для вас ємність, найкраще підійде глибока миска. Розбийте в неї кілька курячих яєць. Додайте решту цукру.

Крок - 2
03

За допомогою лопатки або ложки ретельно розмішайте яйця з цукровим піском. Додайте вказану в рецепті кількість кефіру. Кефір можна використовувати будь-якої жирності. Все добре перемішайте.

Крок - 3
04

Також в майбутнє тісто необхідно додати рослинне масло. Відміряйте потрібну кількість і налийте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

В даному виді випічки замість борошна використовується манна крупа. Додавайте порціями манку в миску і ретельно вмішуйте її. Коли кинете всю крупу, не забудьте додати пакетик розпушувача для тіста і зовсім небагато лимонного соку. Знову все ретельно перемішайте за допомогою лопатки або ложки.

Крок - 5
06

Далі вам знадобиться форма для запікання або невелике деко. Якщо ви будете використовувати скляну форму, обов'язково змастіть її рослинним маслом. Викладіть тісто для манника. Розподіліть по всьому периметру і розрівняйте.

Крок - 6
07

Надішліть форму з тістом в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом приблизно 40 хвилин. Перевірте готовність манника за допомогою дерев'яної зубочистки. Готовий манник дістаньте з духовки. Рясно полийте приготованим спочатку сиропом і залиште на деякий час, щоб просочився. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смачна нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Смачна нутелла 50 2 3 з 5 - детальніше -
Суфле з желатином - покроковий рецепт, фото 1 Суфле з желатином 45 3 3 з 5 - детальніше -
Форель по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Форель по-селянськи 50 2 3 з 5 - детальніше -
Боби в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Боби в соусі 45 4 3 з 5 - детальніше -