Манник - це пиріг, в який замість борошна додаю манну крупу. З - за цього у нього виходить зовсім інша структура тіста. Це ідеальна випічка до чаю. Приготуйте і переконайтеся самі.
Перед тим, як готувати манник на кефірі, необхідно підготувати сироп, яким в кінці просочується вийшовша випічка. Для цього візьміть глибоку каструлю. Насипте в неї дві треті частини від кількості цукру, зазначеної в рецепті. Налийте потрібну кількість води і додайте лимонний сік. Поставте каструлю на вогонь і доведіть сироп до кипіння. Потім зніміть з плити і відставте в сторону.
Тепер беріться безпосередньо до приготування самого манника. Дістаньте зручну для вас ємність, найкраще підійде глибока миска. Розбийте в неї кілька курячих яєць. Додайте решту цукру.
За допомогою лопатки або ложки ретельно розмішайте яйця з цукровим піском. Додайте вказану в рецепті кількість кефіру. Кефір можна використовувати будь-якої жирності. Все добре перемішайте.
Також в майбутнє тісто необхідно додати рослинне масло. Відміряйте потрібну кількість і налийте в миску до решти інгредієнтів.
В даному виді випічки замість борошна використовується манна крупа. Додавайте порціями манку в миску і ретельно вмішуйте її. Коли кинете всю крупу, не забудьте додати пакетик розпушувача для тіста і зовсім небагато лимонного соку. Знову все ретельно перемішайте за допомогою лопатки або ложки.
Далі вам знадобиться форма для запікання або невелике деко. Якщо ви будете використовувати скляну форму, обов'язково змастіть її рослинним маслом. Викладіть тісто для манника. Розподіліть по всьому периметру і розрівняйте.
Надішліть форму з тістом в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом приблизно 40 хвилин. Перевірте готовність манника за допомогою дерев'яної зубочистки. Готовий манник дістаньте з духовки. Рясно полийте приготованим спочатку сиропом і залиште на деякий час, щоб просочився. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти