Є багато проблем при виготовленні манника лимонного. Технічний аналіз пирога досить складний. Розповімо всім, що є найбільш важливим фактором, що впливає на успіх манного пирога.
У велику миску розбийте яйця, додайте дрібку солі і цукор. Використовуючи електричний міксер або вінчик збийте інгредієнти на високій швидкості протягом 5 хвилин, поки не отримаєте густу білясту суміш.
Далі додайте в миску, заздалегідь підготовлену цедру апельсина або лимона. Знову все добре збийте.
Тепер додайте в миску мелений кардамон і збивайте ще 30 секунд. Якщо у вас немає кардамону, ви можете пропустити його або використовувати замість нього ваніль. Змішайте, поки не отримаєте дуже густу суміш з яєць.
В окремій великій мисці просійте борошно. Додайте манну крупу і розпушувач для тіста. Добре перемішайте.
Вилийте яєчну суміш на сухі інгредієнти і, використовуючи лопаточку, змішайте всі ці продукти разом, поки вони не будуть добре об'єднані. Тепер додайте рослинне масло. Добре перемішайте, поки масло не вбереться.
Нарешті додайте в миску молоко або вершки і продовжуйте змішувати, поки не отримаєте дуже гладке рідке тісто. За бажанням можна додати в рідке тісто подрібнені горіхи або арахіс. Відставте підготовлене тісто постояти кілька хвилин в сторону.
Тим часом приготуйте деко або форму для випікання. Отже, змастіть форму для випічки вершковим маслом так, щоб пергаментний папір прилип до неї, потім змастіть маслом сам пергаментний папір.
Вилийте рідке тісто у форму для випічки на пергаментний папір. Надішліть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку, і випікайте при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
А поки створіть сироп до лимонному пирога. У каструлі змішайте апельсиновий і лимонний сік, воду, цукрову пудру і рідкий мед. Увімкніть вогонь на плиті до середнього і варіть сироп, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте сиропу охолонути до кімнатної температури перед використанням.
Далі витягніть форму з випічкою з духовки і трохи охолодіть. Переверніть пиріг на тарілку і акуратно видаліть пергаментний папір. Тепер помістіть тарілку на пиріг і переверніть знову, щоб ви могли повернути прекрасну золоту поверхню тіста нагорі.
Використовуючи ложку, налийте приготований раніше сироп на пиріг не пропускаючи жодного місця. Потім залиште манник лимонний на 1 годину перед подачею на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти