Дуже мало знайдеться тих, хто бажав би почати свій день з ситного сніданку, більше схожого на обід, який складається, наприклад з борщу, солянки, і в тому числі смаженої картоплі. Як правило, ми вважаємо за краще легкі, корисні, а й поживні страви. І ось тут самим ідеальним варіантом є каші. Багато ще з дитинства добре знайомі з напевно, найпопулярнішою, манною кашею, яка для когось улюблене лакомство, а комусь не дуже. Манна каша - страва висококалорійна, ситна і корисна. Тим, хто вважає, що зварити манну кашу простіше простого, обіцяємо розкрити в нашому рецепті деякі нюанси і секрети.
Здавалося б така проста срава, як манна каша, що складається буквально з декількох інгредієнтів, все-таки не стільки проста, як здається. Так як цю їжу дають навіть маленьким дітям, хочеться порадити познайомитися з невеликими нюансами і тонкощами приготування, щоб в кінцевому підсумку отримати чудову кашу, яку будуть з радістю наминати ваші домочадці. Манна каша готується на воді, молоці або на суміші цих продуктів. З урахуванням того, що використавши для приготування воду, в кінцевому підсумку ми отримаємо трохи пріснувату їжу, тому ми з вами будемо варити смачну, ситну і ароматну манку на молоці.
А ось густота каші безпосередньо залежить від співвідношення манки і застосовуваної рідини, тобто, хочете густу - більше крупи, більш рідку, значить навпаки використовуємо менше. І ще один, чи не найважливіший нюанс. Більшість господинь спочатку кип'ятять рідину, а потім засипають в неї манку. Ну, скажу вам, це потрібно бути просто професіоналом, щоб в результаті зварити ідеальну кашу без грудочок. Тому, все ж краще не ризикувати і покласти крупу в холодну молоко. Візьміть каструлю з товстим дном, щоб каша не підгорала і обполосніть холодною водою, щоб посудина була теплою.
Тепер залийте в каструлю холодне молоко і киньте в нього вершкове масло, поставте на слабкий вогонь.
Відразу ж засипте в молоко з маслом манну крупу, весь час помішуючи ложкою, а ще краще вінчиком. Таким чином крупиці будуть набухати поступово і не утворюються грудочки.
Весь час, поки каша буде варитися, її потрібно постійно перемішувати, тоді вона загусне поступово і не матиме неприємних грудочок і згустків. Якщо ви любите солодку кашу, можете додавати цукор на свій смак.
Якщо готова їжа вам здалася недостатньо густою, краще її не переварювати, а дати постояти хвилин 20, обернувши каструлю рушником. Готову манну кашу розлийте в тарілки і при подачі додайте ягоди чорниці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти