Укр
Рус
Каші Другі страви Російська кухня

Манна каша з ягодами

( 4.8065 4 531 31 оцінка)

3089 - переглядів
25 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Манна каша з ягодами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Безглютенова дієта

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Більшість людей люблять швидкі сніданки, і це, в основному, каші. Така страва досить проста, швидка в приготуванні, а головне, улюблена дітьми і дорослими. Звичайно, каші бувають різні, але ось приємний, вершковий, здоровий сніданок - це манна каша. Такий сніданок не тільки смачний і корисний, але ще і універсальний, через те, що в приготуванні можна використовувати різне молоко, підсолоджувач, та ще й додавати ягоди або фрукти. Щоб за короткий час нагодувати всю сім'ю чудовим сніданком, вивчіть наш рецепт, і манна каша з ягодами, точно її порадує.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Манна каша з ягодами" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи12.8 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Молоді мами дуже часто стикаються з питанням, як зварити манну кашу так, щоб і молоко не втекло, і грудочок не було, а головне - не підгоріла. А ще часто буває, що малюки вередують і геть відмовляються їсти кашу. Ось тоді і доводиться вигадувати, як її приправити так, щоб дітвора уплітала з радістю. І ось тут просто необхідно знати кілька золотих правил як приготувати найсмачнішу манну кашу без грудочок, ароматну і солодку. Манна каша вариться зазвичай на воді або молоці або ж змішуючи ці два інгредієнти. Вважається, що зварена на воді каша краще поєднується з медом або варенням, але це зовсім не стандарт. Ще манна каша може бути рідкою або ж навпаки, досить густою. З урахуванням того, що ми будемо готувати не просто манну кашу, обов'язково додамо корицю, що додасть страві просто чудовий відтінок. Хоча сміливо можна додавати і гвоздику або мускатний горіх, і в тому числі аніс, головне, не переборщити. У нашому варіанті манну кашу будемо готувати не просто на молоці, а з додаванням води. І в першу чергу ставимо на плиту каструлю з водою. До речі, посуд краще використовувати з антипригарним покриттям.

Крок - 1
02

Як тільки вода почне закипати, вливаємо в каструлю молоко і доводимо до кипіння.

Крок - 2
03

Кидаємо в рідину шматочок палички кориці, перемішуємо дерев'яною лопаткою і починаємо повільно засипати в каструлю манну крупу, постійно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Крок - 3
04

Варимо, постійно помішуючи, поки каша не придбає ніжну і еластичну консистенцію. Після цього додаємо в каструлю вершкове масло, і варимо, перемішуючи, поки масло повністю розчиниться.

Крок - 4
05

Готову кашу розливаємо в тарілки, посипаємо ягодами за смаком і поливаємо зверху медом. Манна каша з ягодами не просто смачна, вона настільки сподобається вашим рідним, що стане просто незамінною стравою для сніданку.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Капусняк з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з рисом 60 6 3 з 5 - детальніше -
Вірменський хаш - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко 120 1 3 з 5 - детальніше -
Соковиті відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Соковиті відбивні 35 2 3 з 5 - детальніше -
Аджика грузинська - покроковий рецепт, фото 1 Аджика грузинська 85 1 3 з 5 - детальніше -
Рулетики з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з баклажанів 80 3 3 з 5 - детальніше -