Укр
Рус
Мамалига Другі страви Українська кухня

Мамалига по-ямайський (кукурудзяна каша)

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

670 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Мамалига по-ямайський (кукурудзяна каша) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже проста страва, але її корисно знати. Ймовірно, є кілька способів приготування мамалиги, в залежності від ваших уподобань, але ми представляємо свій варіант. Ось так можна приготувати мамалигу по-ямайськи навіть декількома способами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига по-ямайський (кукурудзяна каша)" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи11.2 гр.
  • Калорії92 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сьогодні ми навчимо вас готувати мамалигу по-ямайськи. І оскільки іноді ви можете зіткнутися з проблемами, пропонуємо два різних, але простих варіанти. Мамалига часто присутня на обідньому столі, тому знати, як її робити, більш ніж необхідно. Мамалига, яка рекомендується натощак: в каструлю з подвійним дном засипте кукурудзяну крупу (або кукурудзяний крохмаль) і залийте холодну воду.

Крок - 1
02

Все ретельно перемішайте і відправте каструлю з вмістом на плиту на середній вогонь. Продовжуйте варити вміст каструлі на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.

Крок - 2
03

Коли вода добре закипить, додайте в каструлю сіль, зменшіть вогонь і продовжуйте томити кашу. Накрийте каструлю кришкою або кухонним рушником і дайте всьому кипіти на повільному вогні хвилин 20. Кожні 5 хвилин добре перемішайте вміст каструлі, наполягаючи як на краях, так і на дні сковороди.

Крок - 3
04

Через 20 хвилин додайте в каструлю з мамалигою розтоплене вершкове масло, добре перемішайте і залиште кашу ще приблизно на 5 хвилин.

Крок - 4
05

Ще один варіант мамалиги. Налийте воду в невелику каструлю з подвійним дном, поставте на вогонь і розчиніть в ній сіль в холодній воді. Коли вода закипить, додайте в каструлю гаряче молоко.

Крок - 5
06

Потім поступово засипте в каструлю кукурудзяну крупу, енергійно помішуючи вінчиком, і варіть. Не припиняйте змішувати.

Крок - 6
07

Через кілька хвилин додайте в каструлю вершкове масло і продовжуйте інтенсивно помішувати ще близько півхвилини. Коли кукурудзяна крупа почне дихати, вимкніть вогонь і відставте каструлю в сторону.

Крок - 7
08

У міру охолодження мамалига затвердіє. Це були два варіанти мамалиги по-ямайськи. У них є кілька спільних рис, але секрет ідеальної мамалиги - це якісна кукурудзяна крупа. Якщо ви все ще хочете отримати більш м'яку консистенцію страви, ніж та, що приготували сьогодні, все, що вам потрібно зробити, це додати від 100 до 200 мл води на додаток до основного рецепта.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти