Дуже проста страва, але її корисно знати. Ймовірно, є кілька способів приготування мамалиги, в залежності від ваших уподобань, але ми представляємо свій варіант. Ось так можна приготувати мамалигу по-ямайськи навіть декількома способами.
Сьогодні ми навчимо вас готувати мамалигу по-ямайськи. І оскільки іноді ви можете зіткнутися з проблемами, пропонуємо два різних, але простих варіанти. Мамалига часто присутня на обідньому столі, тому знати, як її робити, більш ніж необхідно. Мамалига, яка рекомендується натощак: в каструлю з подвійним дном засипте кукурудзяну крупу (або кукурудзяний крохмаль) і залийте холодну воду.
Все ретельно перемішайте і відправте каструлю з вмістом на плиту на середній вогонь. Продовжуйте варити вміст каструлі на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
Коли вода добре закипить, додайте в каструлю сіль, зменшіть вогонь і продовжуйте томити кашу. Накрийте каструлю кришкою або кухонним рушником і дайте всьому кипіти на повільному вогні хвилин 20. Кожні 5 хвилин добре перемішайте вміст каструлі, наполягаючи як на краях, так і на дні сковороди.
Через 20 хвилин додайте в каструлю з мамалигою розтоплене вершкове масло, добре перемішайте і залиште кашу ще приблизно на 5 хвилин.
Ще один варіант мамалиги. Налийте воду в невелику каструлю з подвійним дном, поставте на вогонь і розчиніть в ній сіль в холодній воді. Коли вода закипить, додайте в каструлю гаряче молоко.
Потім поступово засипте в каструлю кукурудзяну крупу, енергійно помішуючи вінчиком, і варіть. Не припиняйте змішувати.
Через кілька хвилин додайте в каструлю вершкове масло і продовжуйте інтенсивно помішувати ще близько півхвилини. Коли кукурудзяна крупа почне дихати, вимкніть вогонь і відставте каструлю в сторону.
У міру охолодження мамалига затвердіє. Це були два варіанти мамалиги по-ямайськи. У них є кілька спільних рис, але секрет ідеальної мамалиги - це якісна кукурудзяна крупа. Якщо ви все ще хочете отримати більш м'яку консистенцію страви, ніж та, що приготували сьогодні, все, що вам потрібно зробити, це додати від 100 до 200 мл води на додаток до основного рецепта.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти