Укр
Рус
Мамалига Другі страви Українська кухня

Мамалига швидкісна (скоростигла)

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

657 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мамалига швидкісна (скоростигла) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні у нас є для вас рецепт міцної мамалиги, як це робили наші бабусі на дачі. Використовуйте для неї цільну кукурудзяну крупу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига швидкісна (скоростигла)" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи17.2 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ставте каструлю з антипригарним дном на вогонь і залийте в неї воду. Перш ніж вода почне нагріватися, засипте більше половини кількості кукурудзяної крупи в каструлю (зазначену в рецепті). Час від часу помішуйте, щоб крупа не приставала до дна.

Крок - 1
02

Коли каша загусне і закипить, рівномірно засипте на поверхню, що залишилася кукурудзяну крупу. Не перемішуйте, інакше мамалига буде вся грудкуватоЮ. Зменшіть вогонь і тушкуйте вміст каструлі. На вказану кількість інгредієнтів мінімум 20 хвилин, якщо приготуєте більшу кількість, то варіть ще.

Крок - 2
03

Після цього часу кип'ятіння ретельно і довго перемішайте утворену кашу в каструлі. Це найскладніша частина приготування мамалиги. Традиційно використовується для перемішування вилка або ложка, рекомендуємо навіть велику дерев'яну ложку. Потрібно перемішувати довго кашу, бажано кола обертання направляти по черзі в різні боки.

Крок - 3
04

Коли мамалига значно затвердіє і вам буде дуже важко змішувати її, ви можете за бажанням додати трохи вершкового масла або оливкової олії, в деяких випадках ви можете навіть покласти трохи сиру-сильфона (або бринзу).

Крок - 4
05

Перемішуйте кашу ще 2-3 хвилини, потім акуратно викладіть мамалигу на дно каструлі і розрівняйте. Залиште каструлю на слабкому вогні на деякий час, поки по краях не почне виходити пар і повітря не вийде з каструлі.

Крок - 5
06

Перекладіть готову швидкісну мамалигу на дерев'яне дно (блюдо) або на дерев'яну дошку і подавайте з улюбленою їжею. Зізнаємося, що цей рецепт мамалиги дуже добре підійде до дрібної риби, обсмаженої з 2-3 столовими ложками жиру. Смачного.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -
Мигдальне печиво за ДСТУ - покроковий рецепт, фото 1 Мигдальне печиво за ДСТУ 50 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з копченої курки шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з копченої курки шарами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сирний соус для начос - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус для начос 15 1 2 з 5 - детальніше -