Мамині помідори на зиму без оцту готуються у власному соку з додаванням натурального оливкового масла. Виходить чудова зимова заготівля, яку можна використовувати як самостійний соус або додавати в страви замість свіжих помідорів або томата.
Для цього рецепта найкраще підходять великі, стиглі, м'ясисті помідори. Вимийте їх, просушіть і зробіть хрестоподібні надрізи в нижній частині.
Закип'ятіть в каструлі воду, занурте туди помідори і бланшуйте 1-2 хвилини.
Шумівкою вийміть бланшировані помідори з каструлі і відразу перекладіть в крижану воду. Щоб вона була максимально холодною, додайте кубики льоду. Це робиться для того, щоб шкурка піднялася і легко відокремлювалася від плодів.
Очистіть помідори від шкірки. Розріжте томати навпіл або на четвертинки і виріжте квітоножку (це верхня, зелена частина плодів).
Попередньо простерилизуйте і просушіть банки і кришки для консервації. Надішліть в банки підготовлені шматочки помідорів.
Наповнюйте банки щільніше, а порожнечі, що утворилися заповніть соком, що виділився з помідорів при нарізці.
Влийте в банки рослинне масло (кількість регулюйте на свій смак). Найкраще використовувати натуральне оливкове першого віджиму, так як воно дуже корисне, але також підійде соняшникове, кукурудзяне і будь-яке інше на ваш смак. Важливо, щоб масло можна було нагрівати.
Закрийте банки кришками і відправте в каструлю з киплячою водою на стерилізацію. Накрийте каструлю кришкою і стерилізують консерви 20-25 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште банки в каструлі до охолодження. Мамині помідори на зиму без оцту готові. У темному прохолодному місці вони зберігаються близько року. Смачного!
Випадкові рецепти