Укр
Рус
Консервовані помідори Консервування Українська кухня

Мамині помідори на зиму без оцту


- переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мамині помідори на зиму без оцту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати, Варити

опис

Мамині помідори на зиму без оцту готуються у власному соку з додаванням натурального оливкового масла. Виходить чудова зимова заготівля, яку можна використовувати як самостійний соус або додавати в страви замість свіжих помідорів або томата.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамині помідори на зиму без оцту" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії20 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для цього рецепта найкраще підходять великі, стиглі, м'ясисті помідори. Вимийте їх, просушіть і зробіть хрестоподібні надрізи в нижній частині.

Крок - 1
02

Закип'ятіть в каструлі воду, занурте туди помідори і бланшуйте 1-2 хвилини.

Крок - 2
03

Шумівкою вийміть бланшировані помідори з каструлі і відразу перекладіть в крижану воду. Щоб вона була максимально холодною, додайте кубики льоду. Це робиться для того, щоб шкурка піднялася і легко відокремлювалася від плодів.

Крок - 3
04

Очистіть помідори від шкірки. Розріжте томати навпіл або на четвертинки і виріжте квітоножку (це верхня, зелена частина плодів).

Крок - 4
05

Попередньо простерилизуйте і просушіть банки і кришки для консервації. Надішліть в банки підготовлені шматочки помідорів.

Крок - 5
06

Наповнюйте банки щільніше, а порожнечі, що утворилися заповніть соком, що виділився з помідорів при нарізці.

Крок - 6
07

Влийте в банки рослинне масло (кількість регулюйте на свій смак). Найкраще використовувати натуральне оливкове першого віджиму, так як воно дуже корисне, але також підійде соняшникове, кукурудзяне і будь-яке інше на ваш смак. Важливо, щоб масло можна було нагрівати.

Крок - 7
08

Закрийте банки кришками і відправте в каструлю з киплячою водою на стерилізацію. Накрийте каструлю кришкою і стерилізують консерви 20-25 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште банки в каструлі до охолодження. Мамині помідори на зиму без оцту готові. У темному прохолодному місці вони зберігаються близько року. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Манник з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Манник з сиром 80 3 3 з 5 - детальніше -
Котлети домашні - покроковий рецепт, фото 1 Котлети домашні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з моркви - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з моркви 35 2 2 з 5 - детальніше -