Мамині малосольні огірочки найсмачніші і хрусткі. Їх чарівний смак назавжди залишається в пам'яті. Пропонуємо рецепт оригінальних маминих огірків сухого засолювання. Вони виходять соковитими, ніжними і в той же час приємно хрумтять при надкусиваніі. Такі огірочки можна їсти самі по собі або додавати в салати, закуски і інші страви.
Свіжі грунтові огірки ретельно вимийте і висушіть. Відріжте у огірочків кінчики з обох сторін.
Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і крупно поріжте ножем. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
Надішліть підготовлені огірки в целофановий пакет з замочком.
Туди ж покладіть нарізаний кріп і очищені зубчики часнику. Всипте суху гірчицю. Додайте лавровий лист і кілька горошин запашного перцю.
В кінці всипте сіль і закрийте замочок. Пару раз (або більше, якщо знадобиться) добре струсіть пакет, щоб приправи рівномірно покрили огірочки.
Надішліть пакет в холодильник на 5-6 годин. Потім вийміть і дайте огіркам 2-3 дня полежати при кімнатній температурі, щоб вони остаточно просолилися. Потім пакет можна відкрити і спробувати, які мамині малосольні огірочки на смак. Зроблені сухим способом, вони виходять більш ніжними, ніж в розсолі. Якщо не з'їсте всі огірки відразу, зберігайте залишені в холодильнику. Але, впевнені, довго вони там не залежаться. Смачного!
Випадкові рецепти