Укр
Рус
Мамалига Другі страви Українська кухня

Мамалига

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

3542 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Мамалига - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Мамалига, рецепт настільки простий і, тим не менше, має свої секрети і історію. Це дуже простий рецепт, але якщо ви ніколи не робили мамалигу, я думаю, ви знайдете кілька корисних порад.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи12.4 гр.
  • Калорії56 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для формування майбутньої страви ідеально використовувати сотейник або чавунну каструлю з більш товстим дном. У цю каструлю залийте воду, відразу посоліть і відправте ємність на вогонь. Доведіть воду до кипіння.

Крок - 1
02

Коли вода закипить, засипте повільно в каструлю кукурудзяну крупу. При варінні, необхідно постійно перемішувати крупу кухонним вінчиком або лопаткою, а також для запобігання утворення грудок.

Крок - 2
03

Обережно мішайте ще, навіть після того, як вся кукурудзяна крупа буде в каструлі, і поки вода на половину вбереться. Вогонь потім зводиться до мінімуму, тому що утворена каша-пюре має властивість бризкатися гарячими бризками під час кипіння. Постійно мішайтее ще 3-4 хвилини.

Крок - 3
04

Потім накрийте каструлю з вмістом кришкою і варіть ще не менше 15 хвилин, протягом яких обов'язково розкриєте каструлю і енергійно перемішаєте ще приблизно три рази.

Крок - 4
05

Тепер мамалига досить звариться, можете відразу подати її до столу, якщо не хочете утворити з неї гарну форму. Це ідеальний час, якщо хочете створити страву у вигляді пирога.

Крок - 5
06

Якщо ви хочете перевернути мамалигу і сформувати у вигляді пирога, тоді накрийте готову кашу в каструлі кришкою, зніміть з вогню і залиште приблизно на 10 хвилин. Далі накрийте трохи остигнулу каструлю з вмістом плоскою тарілкою або дерев'яною дощечкою і швидким рухом переверніть мамалигу. Підніміть каструлю, і ваша мамалига з'явиться, жовта і красива, як торт. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смажені пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пиріжки 80 4 4 з 5 - детальніше -
Куряча відбивна з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Куряча відбивна з сиром 45 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья класична - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья класична 60 4 3 з 5 - детальніше -
Проста шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Проста шарлотка з яблуками 75 5 3 з 5 - детальніше -