Проведіть враження на своїх близьких - приготуйте мамалигу з бринзою. Ця молдавська, румунська і західноукраїнська національна страва, приготована в більш сучасному варіанті, нікого не залишить байдужим.
Виберіть каструлю, в якій буде готуватися мамалига. Налийте в неї невелику кількість оливкової олії. Поставте каструлю на плиту і запаліть маленький вогонь. Поки нагріється масло в каструлі, займіться цибулею. Вам знадобиться невелика цибулина. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці розріжте цибулину навпіл, а потім наріжте на скільки тонко і дрібно, на скільки це можливо.
Киньте подрібнену цибулю в розігріте масло. Смажте в каструлі на слабкому вогні, час від часу помішуючи, близько 5 хвилин.
Відміряйте і вилийте в каструлю з підрум'яненою цибулею необхідну кількість води. Коли вода нагріється, додайте чайну ложку солі і перемішайте до повного розчинення. Залиште на вогні, щоб вміст каструлі закипів.
Тим часом займіться підготовкою сиру. Для цієї страви вам знадобиться бринза. Натріть її на дрібній тертці і відправте в чисту миску. Також для того, щоб трохи урізноманітнити і надати додатковий смак і аромат страві, додайте трохи натертого сиру горгонзолла і моцарелли. Все ретельно перемішайте.
Прийшов час кинути кукурудзяну крупу в киплячу воду. Робіть це поступово, невеликими порціями, постійно розмішуючи вінчиком. Бажано використовувати кукурудзяну крупу дуже дрібного помелу. Не припиняйте постійно помішувати вінчиком мамалигу. Готуйте, поки вона не стане кремообразною.
Щоб сир і мамалигу було легше брати ложкою, перегляньте цю хитрість. У склянку або баночку налийте невелику кількість води і рослинного масла, розмішайте. У цю суміш періодично потрібно опускати ложку, викладаючи масу.
Візьміть скляну форму для запікання, змастіть дно оливковою олією. Викладіть у форму кілька ложок сирної маси, розрівняйте.
Далі відправте в форму частину мамалиги, рівномірно розподіліть її по периметру форми. Потім викладіть шар сирної маси, знову мамалигу і так далі. Вирівняйте поверхню ложкою, змоченою у воді з маслом. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 5 хвилин.
Для того, щоб зробити мамалигу з бринзою ще привабливішою зовні, смачніше і ароматніше, додайте шинку. Наприклад, прошутто або будь-яку іншу. Дістаньте форму з духовки. Викладіть тонкі скибочки шинки на поверхню мамалиги. Надішліть назад в духовку буквально ще на 1 - 2 хвилини.
Готову страву дістаньте з духовки. Поділіть на порції і подавайте до столу в окремих тарілках, додавши зверху кілька ложок сметани.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти