Укр
Рус
Мамалига Другі страви Португальська кухня

Мамалига з бринзою

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

670 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мамалига з бринзою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Португальська кухня

Дієта: Здорове харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Проведіть враження на своїх близьких - приготуйте мамалигу з бринзою. Ця молдавська, румунська і західноукраїнська національна страва, приготована в більш сучасному варіанті, нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига з бринзою" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи13.1 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Виберіть каструлю, в якій буде готуватися мамалига. Налийте в неї невелику кількість оливкової олії. Поставте каструлю на плиту і запаліть маленький вогонь. Поки нагріється масло в каструлі, займіться цибулею. Вам знадобиться невелика цибулина. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. На кухонній дошці розріжте цибулину навпіл, а потім наріжте на скільки тонко і дрібно, на скільки це можливо.

Крок - 1
02

Киньте подрібнену цибулю в розігріте масло. Смажте в каструлі на слабкому вогні, час від часу помішуючи, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Відміряйте і вилийте в каструлю з підрум'яненою цибулею необхідну кількість води. Коли вода нагріється, додайте чайну ложку солі і перемішайте до повного розчинення. Залиште на вогні, щоб вміст каструлі закипів.

Крок - 3
04

Тим часом займіться підготовкою сиру. Для цієї страви вам знадобиться бринза. Натріть її на дрібній тертці і відправте в чисту миску. Також для того, щоб трохи урізноманітнити і надати додатковий смак і аромат страві, додайте трохи натертого сиру горгонзолла і моцарелли. Все ретельно перемішайте.

Крок - 4
05

Прийшов час кинути кукурудзяну крупу в киплячу воду. Робіть це поступово, невеликими порціями, постійно розмішуючи вінчиком. Бажано використовувати кукурудзяну крупу дуже дрібного помелу. Не припиняйте постійно помішувати вінчиком мамалигу. Готуйте, поки вона не стане кремообразною.

Крок - 5
06

Щоб сир і мамалигу було легше брати ложкою, перегляньте цю хитрість. У склянку або баночку налийте невелику кількість води і рослинного масла, розмішайте. У цю суміш періодично потрібно опускати ложку, викладаючи масу.

Крок - 6
07

Візьміть скляну форму для запікання, змастіть дно оливковою олією. Викладіть у форму кілька ложок сирної маси, розрівняйте.

Крок - 7
08

Далі відправте в форму частину мамалиги, рівномірно розподіліть її по периметру форми. Потім викладіть шар сирної маси, знову мамалигу і так далі. Вирівняйте поверхню ложкою, змоченою у воді з маслом. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 5 хвилин.

Крок - 8
09

Для того, щоб зробити мамалигу з бринзою ще привабливішою зовні, смачніше і ароматніше, додайте шинку. Наприклад, прошутто або будь-яку іншу. Дістаньте форму з духовки. Викладіть тонкі скибочки шинки на поверхню мамалиги. Надішліть назад в духовку буквально ще на 1 - 2 хвилини.

Крок - 9
10

Готову страву дістаньте з духовки. Поділіть на порції і подавайте до столу в окремих тарілках, додавши зверху кілька ложок сметани.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Качка по-пекінськи - покроковий рецепт, фото 1 Качка по-пекінськи 90 5 3 з 5 - детальніше -