Укр
Рус
Мамалига Другі страви Молдавська кухня

Мамалига в горщику

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

676 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Мамалига в горщику - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Мамалига в горщику - старий традиційний молдавський рецепт. Страва з неймовірним смаком і великою кількістю калорій. Але воно того варте. Рекомендуємо. Тим більше, що готувати мамалигу в горщику зовсім не складно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига в горщику" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії146 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На самому початку необхідно приготувати м'яку мамалигу, якій можна буде легко надати форму. Для цього наберіть в каструлю потрібну кількість води і поставте на сильний вогонь, трохи підсоліть. Коли вода закипить, зменшіть вогонь.

Крок - 1
02

Додавайте невеликими порціями кукурудзяну муку, постійно помішуючи ложкою, щоб не утворювалися грудочки. Варіть мамалигу на слабкому вогні протягом 20 - 30 хвилин до загустіння, ретельно перемішуючи, щоб не пристала до дна каструлі.

Крок - 2
03

Поки вариться мамалига, підготуйте копчені ковбаски. Обсмажте їх на сковорідці, але не дуже сильно. Це потрібно для того, щоб надати більш насичений смак страви, яку готуєте. Ковбаски можна замінити на бекон, будь-яку копчену свинину, яловичину або навіть курку. Можете використовувати все, що на ваш смак або є в холодильнику. Наріжте ковбаски тонкими кружечками.

Крок - 3
04

Також підготуйте пармезан. Візьміть шматочок і натріть його на дрібній тертці. Можна використовувати будь-який сир, але ідеальним буде жирний сир, який добре плавиться в духовці.

Крок - 4
05

Для приготування мамалиги в горщику, необхідний жароміцний горщик. Змастіть його вершковим маслом. Викладіть половину приготовленої мамалиги. Розгладьте поверхню ложкою, змоченою у воді або маслі.

Крок - 5
06

Шар мамалиги рівномірно посипте тертим сиром. Після викладіть за допомогою ложки сметану і розмажте її. Зверху викладіть обсмажені й нарізані кружальцями ковбаски.

Крок - 6
07

На шар копченостей викладіть решту мамалиги. Ложкою ретельно розрівняйте і розгладьте її. Залежно від форми вашого горщика, ви можете зробити 2 - 3 шари сиру, сметани і ковбасок з мамалигою.

Крок - 7
08

За допомогою ложки зробіть в розгладженій поверхні мамалиги поглиблення. Тепер вам знадобляться свіжі і невеликі курячі яйця. Акуратно розбийте по одному в кожне поглиблення.

Крок - 8
09

Надішліть горщик з мамалигою в духовку, запікайте при температурі 200 градусів, поки не приготуються яйця. Готову мамалигу подавайте відразу гарячою, при бажанні зі сметаною. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо на аерогрилі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо на аерогрилі 60 2 3 з 5 - детальніше -
Роли з кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з кунжутом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Італійська закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Італійська закуска з помідорів 30 3 3 з 5 - детальніше -