Мамалига в горщику - старий традиційний молдавський рецепт. Страва з неймовірним смаком і великою кількістю калорій. Але воно того варте. Рекомендуємо. Тим більше, що готувати мамалигу в горщику зовсім не складно.
На самому початку необхідно приготувати м'яку мамалигу, якій можна буде легко надати форму. Для цього наберіть в каструлю потрібну кількість води і поставте на сильний вогонь, трохи підсоліть. Коли вода закипить, зменшіть вогонь.
Додавайте невеликими порціями кукурудзяну муку, постійно помішуючи ложкою, щоб не утворювалися грудочки. Варіть мамалигу на слабкому вогні протягом 20 - 30 хвилин до загустіння, ретельно перемішуючи, щоб не пристала до дна каструлі.
Поки вариться мамалига, підготуйте копчені ковбаски. Обсмажте їх на сковорідці, але не дуже сильно. Це потрібно для того, щоб надати більш насичений смак страви, яку готуєте. Ковбаски можна замінити на бекон, будь-яку копчену свинину, яловичину або навіть курку. Можете використовувати все, що на ваш смак або є в холодильнику. Наріжте ковбаски тонкими кружечками.
Також підготуйте пармезан. Візьміть шматочок і натріть його на дрібній тертці. Можна використовувати будь-який сир, але ідеальним буде жирний сир, який добре плавиться в духовці.
Для приготування мамалиги в горщику, необхідний жароміцний горщик. Змастіть його вершковим маслом. Викладіть половину приготовленої мамалиги. Розгладьте поверхню ложкою, змоченою у воді або маслі.
Шар мамалиги рівномірно посипте тертим сиром. Після викладіть за допомогою ложки сметану і розмажте її. Зверху викладіть обсмажені й нарізані кружальцями ковбаски.
На шар копченостей викладіть решту мамалиги. Ложкою ретельно розрівняйте і розгладьте її. Залежно від форми вашого горщика, ви можете зробити 2 - 3 шари сиру, сметани і ковбасок з мамалигою.
За допомогою ложки зробіть в розгладженій поверхні мамалиги поглиблення. Тепер вам знадобляться свіжі і невеликі курячі яйця. Акуратно розбийте по одному в кожне поглиблення.
Надішліть горщик з мамалигою в духовку, запікайте при температурі 200 градусів, поки не приготуються яйця. Готову мамалигу подавайте відразу гарячою, при бажанні зі сметаною. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти