Укр
Рус
Мамалига Другі страви Европейская кухня

Мамалига по-молдавському

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

713 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Мамалига по-молдавському - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ця листкова мамалига по-молдавському - справжня кулінарна бомба. Це дуже смачно і цілком відповідає. З такою їжею на обід ніхто не залишиться голодним. Протягом деякого часу молдавські домогосподарки шукали простий, смачний рецепт, що містить традиційні продукти. Ось так і виник рецепт незвичайної мамалиги.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига по-молдавському" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири9.3 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку викладіть копчену свинину на обробну дошку (можна використовувати бекон) і наріжте дрібними кубиками. Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, і смажте в ній на слабкому вогні бекон в невеликій кількості масла. Розмішайте добре і залиште бекон смажитися на 5 хвилин до золотистого кольору.

Крок - 1
02

Доведіть молоко до кипіння в невеликій каструлі. Додайте в каструлю сіль, а коли воно наблизиться до кипіння, повільно засипте кукурудзяну крупу і перемішайте дерев'яною ложкою.

Крок - 2
03

Коли кукурудзяна крупа почне густіти, зменшіть вогонь і дайте вмісту кипіти протягом 20 хвилин, регулярно помішуючи. Коли зварена крупа легко від'єднується від стінок каструлі, це означає, що каша готова.

Крок - 3
04

Зніміть каструлю з кукурудзяною масою з вогню, додайте в неї високої жирності, густі вершки і добре перемішайте ложкою.

Крок - 4
05

У форму для випічки (діаметр близько 20 см) викладіть перший шар на 1/3 ємності підготовлену кукурудзяну масу і добре вирівняйте з допомогою кухонної лопатки по всьому дну.

Крок - 5
06

Потім додайте поверх половину кількості накришеного сиру моцарелла або телемея, і половину тертого сиру рікотта. Далі рівномірно розподіліть по шару сирів 1/3 частину, раніше підготовленої копченої свинини.

Крок - 6
07

Далі знову частину кукурудзяної суміші, добре вирівняйте, покладіть залишок сиру телемея, залишок сиру рікотта і обсмажену копчену свинину. Покладіть останній шар кукурудзяної маси і акуратно розрівняйте лопаткою.

Крок - 7
08

За допомогою ложки утворіть 4 не надто глибокі отвори в кукурудзяному верхньому шарі, і в кожне обережно розбийте куряче яйце (не збовтуючи жовток).

Крок - 8
09

Посипте поверх каші, навколо яєць, що залишилися обсмажені копченості. Надішліть в попередньо розігріту духовку і випікайте вміст форми при 180 градусах протягом 30 хвилин.

Крок - 9
10

Обережно зніміть лоток з форми і дайте готовій мамализі по-молдавською охолонути протягом 10 хвилин. Насолоджуйтеся з задоволенням!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Кекс шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадний 65 1 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з грушами і коньяком - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з грушами і коньяком 75 6 3 з 5 - детальніше -
Йогурт в йогуртниці - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт в йогуртниці 20 1 2 з 5 - детальніше -