Пропонуємо вам приготувати румунську національну страву - мамалига на молоці по-румунськи. Це круто заварена кукурудзяна каша, дуже ситна, з неймовірним вершковим смаком.
Для приготування мамалиги вам знадобиться каструля. Найкраще підійде з емальованим покриттям. Візьміть мірний стакан і відміряйте необхідну кількість води і молока, налийте їх в каструлю. Використовуйте коров'яче молоко будь-якої жирності. Поставте каструлю з рідкими інгредієнтами на плиту і запаліть невеликий вогонь.
Киньте в каструлю з водою і молоком шматочок вершкового масла і посоліть за смаком. Перемішайте за допомогою дерев'яної ложки або лопатки.
Коли рідина в каструлі почне закипати, необхідно додати кукурудзяну крупу. Найкраще використовувати крупу дуже дрібного помелу. Всипте її тонкою цівкою, невеликими порціями, обов'язково постійно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не утворилися грудочки.
Варіть кукурудзяну кашу на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб не пристала до дна і не підгоріла, за лічені хвилини 15 - 20. Вона повинна вийти дуже густою по консистенції.
Поки готується каша, займіться підготовкою наступних інгредієнтів. Для цієї страви вам необхідна телемеа - румунський білий сир з кремовою текстурою. Бурдючна бринза - солоний сир з овечого молока з сильним ароматом, також проводиться в Румунії. І емменталь - традиційний напівтвердий Швейцарський сир з пікантним солодкуватим смаком. Наріжте всі види сирів невеликими кубиками на кухонній дошці і складіть окремо один від одного.
Далі для приготування мамалиги з даного рецепта вам знадобляться невеликі глиняні горщики. Насипте в кожен по кілька ложок звареної кукурудзяної каші. Зверху киньте по 3 - 4 кубика кожного виду сиру. Потім знову кілька ложок каші і знову сир. Таким чином продовжуйте, скільки поміститься в горщику шарів.
Верхнім шаром зробіть кукурудзяну кашу, розрівняйте її. Зверху розбийте куряче яйце, бажано, щоб жовток залишився цілим. Так само киньте кілька кубиків сиру. Надішліть горщики в духовку і запікайте там при температурі 180 градусів протягом 10 - 15 хвилин. Готову мамалигу на молоці по-румунськи подавайте в горщиках, прикрасивши трохи зеленню. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти