Укр
Рус
Мамалига Другі страви Австралійська кухня

Мамалига на молоці по-румунськи

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

776 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Мамалига на молоці по-румунськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австралійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо вам приготувати румунську національну страву - мамалига на молоці по-румунськи. Це круто заварена кукурудзяна каша, дуже ситна, з неймовірним вершковим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мамалига на молоці по-румунськи" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири9.9 гр.
  • Вуглеводи9.5 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування мамалиги вам знадобиться каструля. Найкраще підійде з емальованим покриттям. Візьміть мірний стакан і відміряйте необхідну кількість води і молока, налийте їх в каструлю. Використовуйте коров'яче молоко будь-якої жирності. Поставте каструлю з рідкими інгредієнтами на плиту і запаліть невеликий вогонь.

Крок - 1
02

Киньте в каструлю з водою і молоком шматочок вершкового масла і посоліть за смаком. Перемішайте за допомогою дерев'яної ложки або лопатки.

Крок - 2
03

Коли рідина в каструлі почне закипати, необхідно додати кукурудзяну крупу. Найкраще використовувати крупу дуже дрібного помелу. Всипте її тонкою цівкою, невеликими порціями, обов'язково постійно помішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не утворилися грудочки.

Крок - 3
04

Варіть кукурудзяну кашу на слабкому вогні, періодично помішуючи, щоб не пристала до дна і не підгоріла, за лічені хвилини 15 - 20. Вона повинна вийти дуже густою по консистенції.

Крок - 4
05

Поки готується каша, займіться підготовкою наступних інгредієнтів. Для цієї страви вам необхідна телемеа - румунський білий сир з кремовою текстурою. Бурдючна бринза - солоний сир з овечого молока з сильним ароматом, також проводиться в Румунії. І емменталь - традиційний напівтвердий Швейцарський сир з пікантним солодкуватим смаком. Наріжте всі види сирів невеликими кубиками на кухонній дошці і складіть окремо один від одного.

Крок - 5
06

Далі для приготування мамалиги з даного рецепта вам знадобляться невеликі глиняні горщики. Насипте в кожен по кілька ложок звареної кукурудзяної каші. Зверху киньте по 3 - 4 кубика кожного виду сиру. Потім знову кілька ложок каші і знову сир. Таким чином продовжуйте, скільки поміститься в горщику шарів.

Крок - 6
07

Верхнім шаром зробіть кукурудзяну кашу, розрівняйте її. Зверху розбийте куряче яйце, бажано, щоб жовток залишився цілим. Так само киньте кілька кубиків сиру. Надішліть горщики в духовку і запікайте там при температурі 180 градусів протягом 10 - 15 хвилин. Готову мамалигу на молоці по-румунськи подавайте в горщиках, прикрасивши трохи зеленню. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грінки з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з молоком 30 4 2 з 5 - детальніше -
Олів’є без ковбаси - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є без ковбаси 35 5 3 з 5 - детальніше -
Пончики здобні смажені - покроковий рецепт, фото 1 Пончики здобні смажені 80 3 3 з 5 - детальніше -
Шведські котлети з буряком - покроковий рецепт, фото 1 Шведські котлети з буряком 45 3 3 з 5 - детальніше -