Укр
Рус
Малосольні огірки Консервування Українська кухня

Малосольні огірки

( 4.9545 4 522 22 оцінки)

2582 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Малосольні огірки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Ніколи не пізно зробити ці соління. Тут дійсно не потрібно ніяких зусиль, тільки кілька інгредієнтів і деяка допомога від сонця і теплої погоди - в результаті виходять приємні, хрусткі, кислі і малосольні огірки. Це традиційний угорський маринад, приготований шляхом бродіння з скибочками хліба поверх огірків. Він дуже добре поєднується з м'ясними стравами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Малосольні огірки" (на 100 грам)

  • Білки0.2 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії11 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте велику каструлю з водою на сильний вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте воді охолонути до кімнатної температури.

Крок - 1
02

Вимийте огірки і кріп добре. Відріжте обидва кінці огірків, потім поздовжньо прорежьте їх. Переверніть їх і з усіх боків розріжте, але не прорізайте їх до кінця (потрібно, щоб вони були цілими, але живці дозволили рідині вбратися зсередини).

Крок - 2
03

Помістіть головки кропу в основу великої банки, потім упакуйте в неї огірки. Додайте їх щільно, але залиште деякі проміжки між ними (якщо вони будуть викладені щільно, вони не забродять).

Крок - 3
04

Додайте в банку зубчики часнику, потім залийте солоною, кімнатної температури водою, поки вона не покриє огірки.

Крок - 4
05

Покладіть черстві шматочки хліба зверху, штовхаючи їх у воду. Наповніть банку підсоленою водою, поки вона не покриє весь хліб (тримайте рідину, можливо, вона знадобиться вам пізніше).

Крок - 5
06

Помістіть кришку або невелику тарілку на верхню частину банки, винесіть її і поставте в тепле сонячне місце, втупивши на піднос. Залиште банку з огірками там як мінімум на 3 дні.

Крок - 6
07

На другий день буде видно, що ферментація почалася, рідина помутніє, колір огірків трохи зміниться. Може бути, в таці буде трохи травильної рідини - це добре! Але ви повинні перевірити, покритий чи хліб водою, якщо ні, залийте трохи з зарезервованої солоної води.

Крок - 7
08

На третій день огірки повинні вже бути готові, якщо на них було достатньо сонця і тепла. Якщо ні, залиште там ще на один день. Візьміть банку, викиньте просочений хліб і покладіть солоні огірки в маленькі банки. Відмовтеся від кропу теж.

Крок - 8
09

Процідіть рідину через друшляк, потім залийте її в банки. Закрийте їх кришками, потім охолодіть.

Крок - 9
10

Наріжте малосольні огірки по довжині - вони готові послужити доповненням до кількох страв. Соління в банках з травильною рідиною залишаться свіжими в холодильнику протягом кількох тижнів.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Російський борщ - покроковий рецепт, фото 1 Російський борщ 60 5 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья з куркою 65 6 3 з 5 - детальніше -
Сабайон соус - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон соус 30 1 2 з 5 - детальніше -