Ніколи не пізно зробити ці соління. Тут дійсно не потрібно ніяких зусиль, тільки кілька інгредієнтів і деяка допомога від сонця і теплої погоди - в результаті виходять приємні, хрусткі, кислі і малосольні огірки. Це традиційний угорський маринад, приготований шляхом бродіння з скибочками хліба поверх огірків. Він дуже добре поєднується з м'ясними стравами.
Поставте велику каструлю з водою на сильний вогонь, додайте сіль і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте воді охолонути до кімнатної температури.
Вимийте огірки і кріп добре. Відріжте обидва кінці огірків, потім поздовжньо прорежьте їх. Переверніть їх і з усіх боків розріжте, але не прорізайте їх до кінця (потрібно, щоб вони були цілими, але живці дозволили рідині вбратися зсередини).
Помістіть головки кропу в основу великої банки, потім упакуйте в неї огірки. Додайте їх щільно, але залиште деякі проміжки між ними (якщо вони будуть викладені щільно, вони не забродять).
Додайте в банку зубчики часнику, потім залийте солоною, кімнатної температури водою, поки вона не покриє огірки.
Покладіть черстві шматочки хліба зверху, штовхаючи їх у воду. Наповніть банку підсоленою водою, поки вона не покриє весь хліб (тримайте рідину, можливо, вона знадобиться вам пізніше).
Помістіть кришку або невелику тарілку на верхню частину банки, винесіть її і поставте в тепле сонячне місце, втупивши на піднос. Залиште банку з огірками там як мінімум на 3 дні.
На другий день буде видно, що ферментація почалася, рідина помутніє, колір огірків трохи зміниться. Може бути, в таці буде трохи травильної рідини - це добре! Але ви повинні перевірити, покритий чи хліб водою, якщо ні, залийте трохи з зарезервованої солоної води.
На третій день огірки повинні вже бути готові, якщо на них було достатньо сонця і тепла. Якщо ні, залиште там ще на один день. Візьміть банку, викиньте просочений хліб і покладіть солоні огірки в маленькі банки. Відмовтеся від кропу теж.
Процідіть рідину через друшляк, потім залийте її в банки. Закрийте їх кришками, потім охолодіть.
Наріжте малосольні огірки по довжині - вони готові послужити доповненням до кількох страв. Соління в банках з травильною рідиною залишаться свіжими в холодильнику протягом кількох тижнів.
Випадкові рецепти