Малосольні черевця сьомги - смачний продукт, який може бути самостійною закускою або інгредієнтом інших страв. Пропонуємо рецепт супершвидко приготування малосольної сьомги. По ньому ви зможете засолити черевця всього за 3 хвилини.
Налийте в миску очищену холодну воду.
Всипте сіль і цукор і перемішайте вінчиком, поки кристали повністю не розчиняться. Ви можете поекспериментувати зі спеціями і додати, наприклад, копчену перуку, щоб риба після засолювання придбала відтінок і запах копченостей.
Черевну частину сьомги вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте тонкими слайсами (товщиною близько 5 мм). Намагайтеся, щоб шматочки були приблизно однаковими.
Нарізану рибу відправте в миску з розсолом. Шматочках такого розміру досить 3 хвилин, щоб просолитися до ідеального стану. Але можете потримати їх в розсолі довше, щоб вони стали більш солоними.
Через 3 хвилини вийміть сьомгу з розсолу шумівкою і перекладіть на решітку для просушування. Помакніть шматочки від розсолу паперовим рушником.
Після цього малосольні черевця сьомги вже можна пробувати. Але вони будуть смачніше, якщо попередньо перекласти їх на блюдо, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Знаходження в холоді покращує колір і текстуру риби, а її смак робить більш насиченим і яскравіше.
Подавайте малосольну сьомгу з соєвим соусом, в який додано трохи дрібнонатертого свіжого імбиру. Як варіант, можна подати рибу з овочевим салатом (редис з мікрогріном) і легким соусом на основі йогурту, для пікантності присипавши черевця тертим хріном. Смачного!
Випадкові рецепти