Кожна господиня знає, як урізноманітнити раціон своїх рідних і чим їх здивувати в плані харчування. Звичайно, серед всіх інших страв особливе місце займають десерти, і не завжди знаходиться достатньо часу для їх приготування. Досить пристойну страву можна приготувати зі звичайної манки, додавши малинової основи. В результаті вийде малиново манний пудинг, який послужить відмінним десертом навіть для тих, хто ніколи не любив манку. Такими здоровими і досить дешевими ласощами вам вдасться доставити чимало задоволення і дорослим, і діткам, тим більше, що приготування не зажадає від вас багато зусиль.
Десерт з манної каші і фруктів - дійсно відмінна ідея для ленчу чи сніданку. Ласощі, по-перше, дешеві, а по-друге здорові і корисні, якщо врахувати, що манка є дуже корисним продуктом. Незважаючи на те, що манна каша живильна і містить масу корисних для здорової роботи організму речовин, діти часто вередують і відмовляються вживати таку страву, ну а дорослі вважають її надто вже дитячою. Ось саме тут і потрібно проявити кмітливість і дотепність, щоб знайти вихід з ситуації, що склалася, а саме приготувати малиново манний пудинг. З огляду на те, що в основі такого десерту лежить не тільки манка, а й молоко, постарайтеся використовувати свіжий продукт, тоді готовий пудинг вийде легким і повітряним. Готувати цей десерт можна на водяній бані, але цілком легко впоратися із завданням і на плиті. Головне, щоб була каструля або сотейник з антипригарним покриттям. У каструлю вливаємо трохи холодної води і відразу ж засипаємо манну крупу. Добре перемішуємо манку з водою, щоб не утворилися грудочки, підігріваємо, постійно помішуючи.
Після цього доливаємо в каструлю молоко і досипаємо цукор. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння, кидаємо дрібку солі і варимо до готовності манки.
Далі перекладаємо приготовлену манну кашу в глибоку посудину і додаємо трохи лимонного соку. Тепер збиваємо манну кашу з допомогою міксера в пишну масу.
А ось тепер будемо готувати безпосередньо пудинг. У глибоку піалу або мисочку викладаємо манний пудинг, наповнивши посудину до половини.
Після цього зверху поливаємо малиновим варенням і знову додаємо пудинг.
Далі викладаємо поверх колечка банана, часточки винограду і свіжі ягоди малини. Подаючи до столу малиново манний пудинг, прикрашаємо свіжим листям м'яти.
Випадкові рецепти