Укр
Рус
Макаруни Випічка Італійська кухня

Макаруни простий рецепт

( 4.7273 4 511 11 оцінок)

1386 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Макаруни простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це мигдальні печеньки, які настільки красиво виглядають, що здатні вже одним тільки своїм видом привести в захват абсолютно всіх. Але, на смак макаруни такі ж неймовірні, особливі і оригінальні. Макаруни готують з мигдального борошна, яке не зовсім просто дістати в звичайних супермаркетах, воно досить дороге, але побалувати себе чудовим десертом іноді можна. Існує думка, що справжні макаруни можуть приготувати тільки досвідчені кондитери з великим досвідом, але не варто боятися, беріться за приготування цих чудових печеньок, адже ми приберегли для вас простий рецепт макарунів, за яким вони обов'язково вийдуть з першого разу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макаруни простий рецепт" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири13.1 гр.
  • Вуглеводи51.3 гр.
  • Калорії338 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Макаруни готуються не так складно, як може здатися на перший погляд, але все ж це повітряне печиво досить примхливе і при найменших помилках можуть не вийде такими, як ми всі звикли їх бачити. Отже, почнемо з приготування меренги, на основі якої готується класичні макаронс. Не будемо сильно заморочуватися над кулінарними хитрощами у виборі між заварною італійською або ж французькою меренгою, і просто акуратно відокремимо яєчні білки від жовтків, після чого зіб'ємо їх міксером в пишну піну.

Крок - 1
02

Потім додамо трохи цукру і продовжимо збивати до гострих піків. Тепер просіюємо в цю ж ємність трохи цукрової пудри і мигдалеве борошно, після чого акуратно перемішуємо вміст лопаткою до отримання однорідної, ніжної маси середньої консистенції.

Крок - 2
03

На цьому етапі додамо трохи фарб, адже макаруни - це печиво, яке буває абсолютно всіх кольорів веселки і завдяки своїй красі широко використовується, як прикраса для багатьох інших десертів.

Крок - 3
04

Отже, для того, щоб додати колір нашого тіста для макарунів, додамо кілька крапель рідкого харчового барвника. В даному рецепті ми використовуємо рожевий. Перед тим, як пофарбувати тісто, рекомендуємо поділити його на дві частини і одну залишити світлою. Тепер помістимо в кондитерський мішок обидві маси і на деко, застелене пергаментним папером, акуратно відсадити наші печеньки.

Крок - 4
05

Завдяки тому, що ми з'єднали світле і рожеве тісто, макаруни у нас виходять неймовірно красивими. Дуже важливий момент - після того, як на деку виявляться наші макаруни, його потрібно кілька разів струсити і злегка вдарити об стіл, щоб пішло зайве повітря, а також розтеклися хвостики.

Крок - 5
06

Якщо цього не зробити при випіканні печеньки можуть просто розтектися і втратити потрібну форму. Тепер залишаємо деко при кімнатній температурі, не накриваючи, на одну годину. За цей час на макарунах повинна утворитися характерна скоринка, доторкнувшись пальчиком, тісто не повинно прилипати. Якщо ж це трапляється, залишаємо наш десерт ще дозрівати хвилин на 15-20.

Крок - 6
07

Після цього ставимо деко в розігріту до 140 градусів духовку і залишаємо готуватися на 15 хвилин. Під час випікання печиво піднімається і перетворюється в пишні, ароматні штучки.

Крок - 7
08

Поки вони випікаються, приготуємо смачну начинку, яка є обов'язковим компонентом цього десерту. В даному рецепті ми використовуємо вершковий сир (маскарпоне, риккота), який збиваємо за допомогою міксера з цукровою пудрою і чуточкой молока. В результаті у нас виходить ніжна кремоподібна маса, що не густа, але дуже добре тримає форму.

Крок - 8
09

Готові макаруни дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути, а потім на одну печеньку красиво видавлюємо по колу нашу начинку, а всередину її ще додаємо трохи полуничного джему. Таке поєднання подарує нашому десерту просто неймовірний смак. Отже, з'єднавши попарно таким чином наші печеньки, можна сміливо запрошувати до столу домочадців, щоб вони сповна насолодилися цим твором кондитерського мистецтва.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Капусняк зі свіжої капусти - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк зі свіжої капусти 70 6 4 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з шоколадом 60 3 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 45 4 3 з 5 - детальніше -