Всі ми знаємо французьку випічку з незвичайною назвою макаруни. Невелике кругленьке печиво з наповненням, яке на сьогоднішній день можна знайти в будь-якому магазині. Цей рецепт макарун з вершковим кремом напевно оцінять всі ласуни.
У неглибоку ємність залийте яєчні білки і за допомогою міксера на низькій швидкості їх трохи збийте. Потім, поступово підсипаючи цукор, вже на більш високій швидкості збийте вміст ємності, до утворення білої повітряної маси.
В іншу ємність засипте мигдальний порошок (який ви можете підготувати самостійно, шляхом подрібнення мигдалю або ж купити готовий, як в цьому випадку), додайте цукрову пудру і добре перемішайте інгредієнти між собою.
Далі за допомогою дрібного сита просійте утворену миндальну суміш в ємність з раніше підготовленою білковою масою і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте, до утворення в'язкого, повітряного тіста.
Тепер помістіть утворене тісто в кондитерський мішок і видавіть, на попередньо застелений пергаментним папером деко, невеликого розміру заготовки (майбутні макаруни). Помістіть деко з заготовками в попередньо розігріту духовку до 150 градусів на 12-15 хвилин.
Далі залийте в невеликій сотейник молоко (добре, якщо домашнє), додайте високої жирності вершки і засипте цукор. Тепер добре перемішайте все і відправте сотейник з вмістом на вогонь. Варіть вершкову суміш, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, до її загусання, а потім перелийте в невелику піалу і залиште охолоджуватися.
Далі помістіть маленьку каструлю на плиту налийте в неї трохи води, засипте цукор і доведіть вміст до кипіння, утворивши так звану карамель.
Тепер в невелику миску залийте яєчні білки, і поступово заливаючи раніше підготовлену і охолоджену карамель, збийте все, до утворення однорідної повітряної маси. Додайте в миску трохи розтанувше вершкове масло і ще раз все добре перемішайте.
Далі на остиглі половинки, раніше підготовленої випічки, по всьому периметру, видавіть з допомогою кондитерського мішка підготовлену білкову суміш. У центр залийте охолоджену вершкову суміш і накрийте другою половинкою випічки.
Готові макаруни з вершковим кремом, трохи охолодіть, щоб застиг крем, а потім викладіть на блюдце і подавайте до столу з улюбленим гарячим напоєм.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти