Укр
Рус
Макаруни Випічка Італійська кухня

Макаруни в домашніх умовах

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

2418 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макаруни в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже популярний у всьому світі французький десерт макаруни (макаронс) - це дуже красиві, ніжні, ароматні і неймовірно смачні мигдальні печеньки, які з'єднані попарно апетитною начинкою. Це досить дороге лакомство, яке не завжди можна собі дозволити, але спробувати цей кондитерський шедевр варто обов'язково. Ну і до всього у нас є для вас невеликий подарунок - рецепт, за яким ви зможете приготувати макаруни в домашніх умовах самостійно. І хоч це не зовсім просте завдання, що вимагає знань особливостей створення цих ласощів, але саме для цього і існує цей рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макаруни в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири18.6 гр.
  • Вуглеводи58.5 гр.
  • Калорії411 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Багато хто вважає, що таке завдання під силу тільки найдосвідченішим кондитерам, але якщо виконувати всі вказівки, зібрані в цьому рецепті, то цілком можливо приготувати ці знамениті печеньки не тільки смачними, але і красивими. Отже, для цього почнемо з яєць. Акуратно відокремимо білки від жовтків і помістимо їх в різні ємності. Дуже важливо зробити це максимально акуратно, щоб в білок не потрапило ні грама жовтка. Також посуд, в який відправите білки, повинен бути чистим і абсолютно сухим, адже білки нам потрібно буде збити, а якщо ми не зовсім акуратно відокремимо їх від жовтків, то ризикуємо зіпсувати результат.

Крок - 1
02

Тепер займемося сухими інгредієнтами, а саме в чашу кухонного комбайна висипаємо цукрову пудру, кидаємо дрібку солі і додаємо миндальне борошно. Останній інгредієнт - незамінна складова цього десерту, і хоча багато хто переконує, що його можна замінити, все ж справжні макаруни дійсно смачні саме з мигдального борошна. Отже, тепер накриваємо кришкою комбайн і перемішуємо сухі інгредієнти до однорідності. Після цього їх обов'язково просіваємо через сито, по можливості повторюючи це кілька разів.

Крок - 2
03

Справжні макаруни, як правило, готують на основі французької меренги або ж заварної італійської. В даному випадку рекомендуємо не морочитися над такими тонкощами і виконати наступну будівлю - збиваємо яєчні білки за допомогою міксера до пишної піни, а потім потроху додаємо цукор, продовжуючи збивати білки до густих піків. В ідеалі у вас повинна вийти густа, пишна маса, яка при перевертанні ємності не випливає з неї. Тепер додаємо ванільний екстракт і знову збиваємо міксером хвилинку, а потім додаємо харчовий барвник будь-якого потрібного вам кольору.

Крок - 3
04

Звичайно ж краще використовувати рідкий барвник, адже він легше вводиться в білкову масу. Якщо ви хочете приготувати різнокольорові макаруни, тоді і масу потрібно ділити на відповідну кількість частин. Але в цьому випадку потрібно правильно дотримуватися пропорції, додаючи борошно. Отже, після того, як доданий фарбник і маса збита до однорідності, висипаємо в цю ємність частину суміші сухих інгредієнтів і починаємо вимішувати тісто за допомогою силіконової лопатки.

Крок - 4
05

Поступово додаючи борошно, вимішуємо тісто до однорідності. У нас повинна вийти гарна, ніжна маса, не зовсім рідка, але і не густа. В ідеалі тісто має потроху стікати з лопатки. Тепер застилаємо пергаментним папером. Щоб папір добре тримався і не ковзав, на куточки викладемо трохи теіста, а потім приклеїмо на нього аркуш паперу.

Крок - 5
06

Тісто для нашого десерту поміщаємо в кондитерський мішок, а потім красиво відкидаємо майбутні печеньки на деко. Видавлюємо тісто плавно, а в кінці швидко відсмикуємо мішок, залишаючи гострий хвостик. Кружечки відкидаємо не близько один від одного, тобто, на відстані не менше 5 сантиметрів.

Крок - 6
07

Отже, використавши всі тісто і заповнивши форму кружками, постукуємо кілька разів листом по поверхні столу. Це потрібно для того, щоб тісто красиво сформувалося, придбавши потрібну форму, і поверхня майбутніх макарунів стала гладенькою. Тепер залишаємо печеньки в такому вигляді при кімнатній температурі хвилин на 40. За цей час зверху на них повинна утворитися м'якенька скоринка.

Крок - 7
08

Перевірте пальчиком, якщо тісто прилипає, то потрібно залишити ще на 10-15 хвилин. Тепер відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку і випікаємо макаруни протягом 14-17 хвилин. У процесі випікання мигдальні печеньки красиво піднімаються і виходять дуже ніжними і апетитними на вигляд. Дістаємо їх з духовки, даємо трохи охолонути, а потім знімаємо з дека готові макаруни. У них ідеально рівний низ і неймовірно красивий верх. Залишається приготувати начинку.

Крок - 8
09

Використовуємо простий варіант і збиваємо вершкове масло, яке повинно бути м'яким, потім додаємо цукрову пудру, ванільний екстракт і вершки, і збиваємо все міксером до однорідності. В результаті у нас виходить густа ароматна маса. Наповнюємо нею кондитерський мішок і трохи видавлюємо на одну печеньку, потім накриваємо другою і трохи придавлюємо, щоб начинка рівномірно розподілилася.

Крок - 9
10

Таким чином з'єднуємо попарно наші макаруни і залишаємо їх на кілька годин, щоб начинка застабілізувалася. Готові макаруни красиво викладаємо на тарілку і запрошуємо до столу домочадців, нехай вони будуть у захваті, побачивши кондитерський шедевр, створений вами на своїй кухні. Макаруни в домашніх умовах - це ідеальний варіант не просто порадувати гостей і рідних смачними ласощами, але і здивувати їх своєю майстерністю і особливою вишуканістю цього десерту.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Як ліпити вареники красиво - покроковий рецепт, фото 1 Як ліпити вареники красиво 60 6 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із яловичини 130 6 3 з 5 - детальніше -
Галушки з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з сиру 50 3 3 з 5 - детальніше -