Макарун - печиво маленької круглої форми з мигдального борошна (найчастіше) - активно завоював почесне місце і на нашому столі. Макаруни стали практично найбільш затребуваною випічкою на святах і бенкетах. Рецепт макарун з сирною начинкою хочемо запропонувати і ми.
Яєчні білки кімнатної температури, відокремивши від жовтків, помістіть в глибоку миску. Використовуючи міксер, збийте білки на середній швидкості до пишної піни.
Потім, періодично вимикаючи міксер, додайте до білків невеликими порціями цукор, бажано дрібнокристалічний, щоб він повністю розчинився. Продовжуйте збивати білкову масу, до стійкої піни. За бажанням в збиту білкову масу додайте трохи харчового барвника коричневого кольору.
Продовжіть збивати масу міксером, поки барвник не розподілиться і маса не придбає рівномірний колір. Коли вже білкова маса готова, поставте на бортики миски сито з ручкою. В сито насипте цукрову пудру і мигдалеве борошно. Якщо у вас немає готового мигдалевого борошна, його можна приготувати самостійно. Добре висушений мигдаль, без коричневої шкірки, помістіть в кавомолку і перетріть горіхи в борошно. Просійте цукрову пудру і мигдалеву борошно відразу в миску з збитими білками.
З'єднайте білкову, забарвлену масу з сухими інгредієнтами, перемішуючи акуратно лопаткою. Ідеальним буде тісто, коли збите білкове тісто плавно спадає з лопатки і лягає рівною стрічкою.
Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою. Видавіть суміш на деко, застелене пергаментним папером, кружечками діаметром 2-3 сантиметри, залишаючи між ними відстань близько 3 сантиметрів.
Потім дайте кухлик трохи підсохнути, приблизно 10-15 хвилин, якщо легенько доторкнутися до тіста, воно не повинно прилипати до пальців. Підсохлі макаруни поставте в розігріту духовку до 150 градусів. Випікайте 13 хвилин.
Поки випікаються макаруни в духовці, займіться приготуванням сирної начинки. У чисту і суху миску викладіть вершковий сир і розімніть його лопаткою.
Потім додайте до сиру цукор і ванільний екстракт. Перемішайте вінчиком інгредієнти, поки не розчиниться цукор, а маса не придбає ніжну кремову структуру.
Візьміть ще одну ємність. Вилийте в неї холодні жирні вершки. Використовуючи міксер, збийте вершки, починаючи з малих оборотів, потім поступово збільшуйте. Збивайте до тих пір, поки вершкова маса буде зберігати придаваєму форму.
Перекладіть збиті вершки до сирної маси. Додавайте потроху, перемішуючи вінчиком або лопаткою. Готову начинку перенесіть в кондитерський мішок з круглою насадкою, хоча ви можете використовувати будь-яку.
Вийміть з духовки макаруни і дайте їм повністю охолонути. Тільки потім можете починати наносити на них сирну начинку. Розділіть макаруни порівну. Переверніть одну половину печива і видавіть на них крем.
Зверху на крем викладіть другу частину печива, трохи притиснувши його до крему. Для більшої привабливості макарун їх можна обваляти в пісочній крихті. У невеликій ємності роздавіть пісочне печиво. Беріть по одному макаруну з начинкою, перевернувши його на бік і прокручуючи печиво, нанесіть пісочну крихту на крем.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти