Укр
Рус
Макаруни Випічка Італійська кухня

Макаруни з чорничною начинкою

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1129 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макаруни з чорничною начинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо вам не довелося скуштувати справжні французькі макаруни, не турбуйтеся. Хоча це кондитерський виріб і примхливе в процесі приготування, але все ж спробувати приготувати повітряні печива з хрусткою, всіляких квітів, глянсовою скоринкою, цілком реально. І незважаючи на те, що ці ласощі в приготуванні дійсно непрості, складність не так вже й велика, як може здатися на перший погляд, принаймні цілком доступно зайнятися цим делікатесом самостійно. До того ж, яскравий колір, який притаманний цим десертам можна ще прикрасити і відмінною натуральною начинкою - зокрема, ягодами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макаруни з чорничною начинкою" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири19.2 гр.
  • Вуглеводи39.4 гр.
  • Калорії351 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуємо начинку. Для цього засипаємо в сотейник вимиті ягоди чорниці та ставимо на плиту. За допомогою кулінарної лопатки помішуйте ягоди, щоб не прилипали до дна, чекаємо появи сиропу і доводимо до кипіння. Потім сотейник з чорницею знімаємо з вогню.

Крок - 1
02

Після цього гарячі ягоди за допомогою міксера збиваємо в пюре і перекладаємо в глибоку миску. Додаємо лимонний сік і перемішуємо.

Крок - 2
03

В окремій мисці збиваємо виделкою ціле яйце і пару яєчних жовтків в однорідну суміш. Тепер ставимо на водяну баню миску і кидаємо вершкове масло. Розтоплюємо його і досипаємо цукор. Змішуємо цукор з маслом в однорідну суміш і додаємо пюре з чорниці.

Крок - 3
04

Потім кидаємо сюди ж потерту цедру лимона і збиті яйця. Постійно перемішуючи всю масу вінчиком, витримуємо на водяній бані, поки почне закипати і загусне.

Крок - 4
05

Потім в глибоку посудину поміщаємо сито і протираємо через нього приготовлену на водяній бані масу. Ягідну макуху видаляємо, а протерте через сито досить густе пюре, накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник.

Крок - 5
06

Тепер беремося за приготування самих макарун. Просіваємо через сито цукрову пудру і мигдалеву борошно, добре перемішуємо.

Крок - 6
07

В окремій мисці збиваємо яєчні білки, поступово додаючи цукор, в пишну однорідну масу. Після цього додаємо на кінчику кулінарного шпателя харчові барвники синього і фіолетового кольору. Знову все добре збиваємо міксером, поки вся маса забарвиться рівномірно.

Крок - 7
08

Тепер додаємо сюди частину просіяного борошна з цукровою пудрою і кулінарною лопаткою ретельно перемішуємо всі інгредієнти, поступово додаючи суміш борошна з цукровою пудрою. Приготоване тісто для макарунів поміщаємо в кондитерський мішок.

Крок - 8
09

На деко викладаємо листи пергаменту, потім силіконовий або тефлоновий килимок для печива і видавлюємо на зазначені кружечки тісто, формуючи печеньки круглої форми.

Крок - 9
10

Після цього дістаємо акуратно знизу силікон, а деко з виробами встряхуємо, вдаряючи об поверхню, щоб пішло повітря і розійшлися кінчики.

Крок - 10
11

Тепер злегка посипаємо кондитерські вироби натертою цедрою лимона і залишаємо на деякий час. Потім акуратно пробуємо пальцем виріб, щоб зверху утворилася свого роду скоринка, і тільки потім відправляємо в духовку.

Крок - 11
12

Витримуємо деко з тістечками в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15-18. Після цього готові вироби викладаємо на решітку для охолодження.

Крок - 12
13

Тепер наповнюємо кондитерський мішок приготованою раніше ягідною начинкою і з його допомогою викладаємо начинку на кожен кружечок.

Крок - 13
14

Після цього в центр кожного тістечка кладемо по одній ягідці чорниці і накриваємо зверху другим печивом. Добре придавлюємо, щоб з'єднати разом дві половинки, які склеюються, завдяки начинці. Готуйте з задоволенням приголомшливо смачні і ніжні макаруни з чорничною начинкою і можете сміливо подавати навіть до святкового столу.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оладки без соди - покроковий рецепт, фото 1 Оладки без соди 45 3 3 з 5 - детальніше -
Гриби мариновані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Гриби мариновані печериці 85 1 2 з 5 - детальніше -
Чізкейк Нью-Йорк з креметте - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк Нью-Йорк з креметте 115 6 3 з 5 - детальніше -