Якщо вам не довелося скуштувати справжні французькі макаруни, не турбуйтеся. Хоча це кондитерський виріб і примхливе в процесі приготування, але все ж спробувати приготувати повітряні печива з хрусткою, всіляких квітів, глянсовою скоринкою, цілком реально. І незважаючи на те, що ці ласощі в приготуванні дійсно непрості, складність не так вже й велика, як може здатися на перший погляд, принаймні цілком доступно зайнятися цим делікатесом самостійно. До того ж, яскравий колір, який притаманний цим десертам можна ще прикрасити і відмінною натуральною начинкою - зокрема, ягодами.
Спочатку приготуємо начинку. Для цього засипаємо в сотейник вимиті ягоди чорниці та ставимо на плиту. За допомогою кулінарної лопатки помішуйте ягоди, щоб не прилипали до дна, чекаємо появи сиропу і доводимо до кипіння. Потім сотейник з чорницею знімаємо з вогню.
Після цього гарячі ягоди за допомогою міксера збиваємо в пюре і перекладаємо в глибоку миску. Додаємо лимонний сік і перемішуємо.
В окремій мисці збиваємо виделкою ціле яйце і пару яєчних жовтків в однорідну суміш. Тепер ставимо на водяну баню миску і кидаємо вершкове масло. Розтоплюємо його і досипаємо цукор. Змішуємо цукор з маслом в однорідну суміш і додаємо пюре з чорниці.
Потім кидаємо сюди ж потерту цедру лимона і збиті яйця. Постійно перемішуючи всю масу вінчиком, витримуємо на водяній бані, поки почне закипати і загусне.
Потім в глибоку посудину поміщаємо сито і протираємо через нього приготовлену на водяній бані масу. Ягідну макуху видаляємо, а протерте через сито досить густе пюре, накриваємо харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник.
Тепер беремося за приготування самих макарун. Просіваємо через сито цукрову пудру і мигдалеву борошно, добре перемішуємо.
В окремій мисці збиваємо яєчні білки, поступово додаючи цукор, в пишну однорідну масу. Після цього додаємо на кінчику кулінарного шпателя харчові барвники синього і фіолетового кольору. Знову все добре збиваємо міксером, поки вся маса забарвиться рівномірно.
Тепер додаємо сюди частину просіяного борошна з цукровою пудрою і кулінарною лопаткою ретельно перемішуємо всі інгредієнти, поступово додаючи суміш борошна з цукровою пудрою. Приготоване тісто для макарунів поміщаємо в кондитерський мішок.
На деко викладаємо листи пергаменту, потім силіконовий або тефлоновий килимок для печива і видавлюємо на зазначені кружечки тісто, формуючи печеньки круглої форми.
Після цього дістаємо акуратно знизу силікон, а деко з виробами встряхуємо, вдаряючи об поверхню, щоб пішло повітря і розійшлися кінчики.
Тепер злегка посипаємо кондитерські вироби натертою цедрою лимона і залишаємо на деякий час. Потім акуратно пробуємо пальцем виріб, щоб зверху утворилася свого роду скоринка, і тільки потім відправляємо в духовку.
Витримуємо деко з тістечками в духовці при температурі 180 градусів хвилин 15-18. Після цього готові вироби викладаємо на решітку для охолодження.
Тепер наповнюємо кондитерський мішок приготованою раніше ягідною начинкою і з його допомогою викладаємо начинку на кожен кружечок.
Після цього в центр кожного тістечка кладемо по одній ягідці чорниці і накриваємо зверху другим печивом. Добре придавлюємо, щоб з'єднати разом дві половинки, які склеюються, завдяки начинці. Готуйте з задоволенням приголомшливо смачні і ніжні макаруни з чорничною начинкою і можете сміливо подавати навіть до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти