Найкращий, самий вершковий і самий ароматний рецепт макаронів з сиром і беконом! Ця сирна страва з макаронів готується з 3 різних видів сиру - чеддер, грюйер і вершковий сир. Сирний соус дуже вершковий і усіяний шматочками хрусткого бекону. Додайте більше шматочків бекону і дрібно нарізаної петрушки, щоб вийшов рецепт комфортної їжі. Якщо ви ніколи не пробували готувати домашні макарони з сиром, спробуйте цей рецепт.
Доведіть до кипіння велику каструлю з підсоленою водою і додайте макарони. Готуйте пасту відповідно до інструкцій на упаковці, поки вона не стане однорідною. Злийте воду з макаронів і тримайте їх в теплі. Поки готується паста, приготуйте сирний соус і бекон. Розігрійте великий сотейник на середньому вогні. Обсмажте скибочки бекону, поки вони не стануть хрусткими і золотистими, потім перекладіть на піднос, застелений паперовими рушниками, щоб ввібрати надлишки масла.
У сковороду з беконом додайте вершкове масло і дайте йому розтопитися на середньому вогні. Додайте в сотейник борошно і збивайте, варіть близько 1 хвилини.
Після того, як соус буде готовий, почніть додавати молоко. Додавайте по 1 чашці за раз і добре збивайте після кожного додавання. Продовжуйте додавати молоко, добре збиваючи, поки суміш не стане однорідною і без грудок. Потім додайте курячий або овочевий бульйон і приправте сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і, за бажанням, часниковим порошком.
Далі додайте в сотейник, заздалегідь натертий сир: чеддер, грюйер і вершковий сир. Переконайтеся, що вершковий сир розм'якшується при кімнатній температурі, і при додаванні розбийте його на дрібні шматочки. Зменшіть вогонь до слабкого / середнього і готуйте ще 7-9 хвилин, періодично помішуючи, поки сир повністю не розчиниться. Використовуйте вінчик, щоб розбити всі шматочки вершкового сиру.
Бекон наріжте невеликими шматочками і додайте в соус; зарезервуйте кілька шматочків для прикраси страви.
Полийте приготовлену раніше пасту підготовленим сирним соусом і перемішайте. Дайте пасті постояти близько 5 хвилин, щоб вона загусла, потім подавайте. При бажанні прикрасьте верх шматочками бекону і нарізаною петрушкою. Цією стравою з макаронів з сиром і беконом найкраще насолоджуватися у свіжому вигляді. Якщо розігрівати, то рекомендуємо робити це на плиті; додавши більше курячого або овочевого бульйону, щоб відновити соус.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти