Укр
Рус
Макарони Другі страви Українська кухня

Макарони з підливою

( 4.8387 4 531 31 оцінка)

2965 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони з підливою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні пропонуємо вам рецепт макаронів, які готуються з рибною підливою, точніше з кальмарами, але на цей раз замість цілого кальмара використовуються тільки пучки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з підливою" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи19.1 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо з чищення кальмарів. Для цього рецепта краще використовувати тільки пучки великих красивих кальмарів, але ви також можете використовувати цілий кальмар, врешті-решт, смак такий же, вам просто потрібно трохи змінити дози. Тому що якщо ми використовуємо кальмари цілі, це займе менше товару, 4-5 кальмарів в порівнянні з 10 пучками, але тоді ви можете варіювати в залежності від ваших уподобань, якщо вам подобається більш-менш насичений. Отже, потрошимо кальмари, повністю спустошимо їх, щоб відокремити пучки від сумки.

Крок - 1
02

Далі очищаємо сумку кальмара і відриваємо пучки нижче рівня очей за допомогою гострого ножа. Потім також знімаємо шкіру з пучків, а далі ретельно вимиваємо під струменем води.

Крок - 2
03

Нарізаємо кальмар, кільцеву сумку і пучки не дуже маленькими шматочками. Ще раз нагадуємо, використовуйте тільки пучки для рецепта, з кільцями ви можете приготувати смачну картоплю або салат, можливо, навіть суп.

Крок - 3
04

Тепер приготуємо соус, заливаємо оливкову чи рослинну олію в сотейник і розігріваємо. Засипаємо в неї заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю. Смажте цибулю, помішуючи, кілька хвилин.

Крок - 4
05

Додайте в сотейник нарізані шматочки кальмара і дайте йому трохи підрум'янитися. Потім додайте в сотейник подрібнену моркву і трохи селери.

Крок - 5
06

Далі залийте все білим вином. Коли частково буде алкоголь випаровуватися, додайте в сотейник томатне пюре, трохи води, щоб зробити більш рідку підливу. Додайте сіль і чорний мелений перець, якщо хочете. Дайте проваритися вмісту після закипання не менше години, щоб кальмар добре розм'як.

Крок - 6
07

Тим часом, приблизно за 20-25 хвилин до завершення приготування підливи, ставимо каструлю з водою для макаронів на вогонь. Додаємо в неї сіль, і як тільки вона починає кипіти, кладемо макарони (використовуйте феттучині з твердої пшениці, але ви можете приготувати макарони, які вам подобаються, всі довгі макаронні продукти, спагетті або навіть локшину). Готові макарони подавайте до столу з підливкою з кальмара.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Кофе Латте - покроковий рецепт, фото 1 Кофе Латте 15 1 1 з 5 - детальніше -
Квас - покроковий рецепт, фото 1 Квас 120 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кесаділья - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья 25 4 2 з 5 - детальніше -
Такос з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Такос з овочами 70 3 3 з 5 - детальніше -
Пате з кролика - покроковий рецепт, фото 1 Пате з кролика 120 1 3 з 5 - детальніше -