Сьогодні пропонуємо вам рецепт макаронів, які готуються з рибною підливою, точніше з кальмарами, але на цей раз замість цілого кальмара використовуються тільки пучки.
Почнемо з чищення кальмарів. Для цього рецепта краще використовувати тільки пучки великих красивих кальмарів, але ви також можете використовувати цілий кальмар, врешті-решт, смак такий же, вам просто потрібно трохи змінити дози. Тому що якщо ми використовуємо кальмари цілі, це займе менше товару, 4-5 кальмарів в порівнянні з 10 пучками, але тоді ви можете варіювати в залежності від ваших уподобань, якщо вам подобається більш-менш насичений. Отже, потрошимо кальмари, повністю спустошимо їх, щоб відокремити пучки від сумки.
Далі очищаємо сумку кальмара і відриваємо пучки нижче рівня очей за допомогою гострого ножа. Потім також знімаємо шкіру з пучків, а далі ретельно вимиваємо під струменем води.
Нарізаємо кальмар, кільцеву сумку і пучки не дуже маленькими шматочками. Ще раз нагадуємо, використовуйте тільки пучки для рецепта, з кільцями ви можете приготувати смачну картоплю або салат, можливо, навіть суп.
Тепер приготуємо соус, заливаємо оливкову чи рослинну олію в сотейник і розігріваємо. Засипаємо в неї заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю. Смажте цибулю, помішуючи, кілька хвилин.
Додайте в сотейник нарізані шматочки кальмара і дайте йому трохи підрум'янитися. Потім додайте в сотейник подрібнену моркву і трохи селери.
Далі залийте все білим вином. Коли частково буде алкоголь випаровуватися, додайте в сотейник томатне пюре, трохи води, щоб зробити більш рідку підливу. Додайте сіль і чорний мелений перець, якщо хочете. Дайте проваритися вмісту після закипання не менше години, щоб кальмар добре розм'як.
Тим часом, приблизно за 20-25 хвилин до завершення приготування підливи, ставимо каструлю з водою для макаронів на вогонь. Додаємо в неї сіль, і як тільки вона починає кипіти, кладемо макарони (використовуйте феттучині з твердої пшениці, але ви можете приготувати макарони, які вам подобаються, всі довгі макаронні продукти, спагетті або навіть локшину). Готові макарони подавайте до столу з підливкою з кальмара.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти