Зварити на нашу рецепту макарони з беконом зовсім не важко. Ароматна і смачна страва зійде як для обіду, так і для вечері. Цьому гарніру будуть раді не тільки дорослі, а й діти.
Бекон поріжте на смужки шириною приблизно в 1 сантиметр. Поставте на плиту велику сковороду. Викладіть в неї нарізаний бекон і обсмажте до хрусткого стану.
Потім бекон перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Розламайте бекон руками на шматочки. Також злийте жир зі сковороди в окрему ємність.
Далі очистіть ріпчасту цибулю, промийте її і розріжте спочатку вздовж навпіл, а потім наріжте тонкими півкільцями.
Поверніться до сковорідки. Налийте в неї 2 столові ложки жиру (що залишився, після смаження бекону), додайте 15 грамів вершкового масла. Розігрійте сковороду на середньому вогні, розтопіть масло. Коли розтопиться вершкове масло, покладіть в сковороду нарізану цибулю.
Присоліть її і приправте чорним меленим перцем за смаком. Накрийте кришкою. Готуйте цибулю на повільному вогні приблизно 10-12 хвилин або поки цибуля не стане м'якою. Час від часу перемішуйте. Якщо цибуля починає прилипати до сковороди, додайте трохи води, уважно стежте, щоб цибуля не згоріла. Зніміть сковороду з вогню.
На плиту встановіть каструлю. Налийте в неї воду, доведіть до кипіння, посоліть і киньте туди спагетті. Варіть відповідно до вказівок на упаковці. Потім злийте воду, відкинувши макарони на друшляк.
Тим часом натріть на дрібну тертку сир гауда. Зелень петрушки промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
Зварені, ще гарячі спагеті висипте в сковороду зі смаженою цибулею, покладіть залишившийся шматочок вершкового масла. Добре перемішайте, щоб масло розтануло. Додайте розкрошений бекон, посипте тертим сиром і знову перемішайте.
Готові макарони з беконом викладіть на тарілку, за бажанням можете ще додати тертого сиру. Посипте нарізаною зеленню петрушки. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся разом з рідними і близькими. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти