Укр
Рус
Макарони Другі страви Українська кухня

Макарони з беконом

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1586 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Макарони з беконом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Зварити на нашу рецепту макарони з беконом зовсім не важко. Ароматна і смачна страва зійде як для обіду, так і для вечері. Цьому гарніру будуть раді не тільки дорослі, а й діти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з беконом" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири18.1 гр.
  • Вуглеводи25.3 гр.
  • Калорії324 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Бекон поріжте на смужки шириною приблизно в 1 сантиметр. Поставте на плиту велику сковороду. Викладіть в неї нарізаний бекон і обсмажте до хрусткого стану.

Крок - 1
02

Потім бекон перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Розламайте бекон руками на шматочки. Також злийте жир зі сковороди в окрему ємність.

Крок - 2
03

Далі очистіть ріпчасту цибулю, промийте її і розріжте спочатку вздовж навпіл, а потім наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 3
04

Поверніться до сковорідки. Налийте в неї 2 столові ложки жиру (що залишився, після смаження бекону), додайте 15 грамів вершкового масла. Розігрійте сковороду на середньому вогні, розтопіть масло. Коли розтопиться вершкове масло, покладіть в сковороду нарізану цибулю.

Крок - 4
05

Присоліть її і приправте чорним меленим перцем за смаком. Накрийте кришкою. Готуйте цибулю на повільному вогні приблизно 10-12 хвилин або поки цибуля не стане м'якою. Час від часу перемішуйте. Якщо цибуля починає прилипати до сковороди, додайте трохи води, уважно стежте, щоб цибуля не згоріла. Зніміть сковороду з вогню.

Крок - 5
06

На плиту встановіть каструлю. Налийте в неї воду, доведіть до кипіння, посоліть і киньте туди спагетті. Варіть відповідно до вказівок на упаковці. Потім злийте воду, відкинувши макарони на друшляк.

Крок - 6
07

Тим часом натріть на дрібну тертку сир гауда. Зелень петрушки промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.

Крок - 7
08

Зварені, ще гарячі спагеті висипте в сковороду зі смаженою цибулею, покладіть залишившийся шматочок вершкового масла. Добре перемішайте, щоб масло розтануло. Додайте розкрошений бекон, посипте тертим сиром і знову перемішайте.

Крок - 8
09

Готові макарони з беконом викладіть на тарілку, за бажанням можете ще додати тертого сиру. Посипте нарізаною зеленню петрушки. Подавайте на стіл і насолоджуйтеся разом з рідними і близькими. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Млинці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Салат з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з авокадо 25 2 2 з 5 - детальніше -
Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак 100 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Груші мочені в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Груші мочені в шоколаді 35 1 2 з 5 - детальніше -
Воловани з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -