Макарони в томатній пасті можна подавати з червоним вином, що має яскраві фруктові смаки або білим вином. Виберіть або Етна Б'янко, або Етна Россо з Сици.
Наповніть водою великої величини каструлю, прикрийте кришкою і доведіть до кипіння.
У неглибоку сковороду, досить об'ємну, налийте оливкову олію і добре розігрійте.
Додайте в шипляче масло томатну пасту (можна використовувати томатний соус, але він повинен бути досить густим і насиченим), часник попередньо очищений від лушпиння і нарізаний тонкими пластівцями та трохи солі.
Томіть вміст сковороди при помірно низькій температурі, досить часто розмішуючи, поки часник не стане золотим і не дасть насичений аромат, це близько 5 хвилин. Після зніміть сковорідку з вогню і відставте на час остигати.
У каструлю з уже закипілою водою киньте 1 столову ложку крупної солі і засипте макарони НЕ ламаючи, навіть якщо виберете великі макаронні вироби.
Накрийте частково кришкою і варіть до тих пір, поки вода не повернеться до кипіння і не стане підніматися, потім розкрийте, перемішайте ретельно макарони і вже варіть до аль-денте, хвилин 10.
Далі приберіть каструлю з плити і промийте готові відварені макарони холодною водою (можна під проточною). Тепер додайте готові макарони в сковорідку з трохи остиглим соусом і добре перемішайте.
Киньте дрібно посічену петрушку і нашаткований базилік, акуратно перемішайте все ще раз.
Перенесіть готову страву на тарілки, прикрасьте зеленню і негайно подавайте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти