Фаршировані черепашки - смачна традиційна італійська страва. Її можна готувати з найрізноманітнішими начинками і соусами. Приготуйте страву для ситного сімейного обіду або вечері.
Приготуйте томатний соус. У каструлю викладіть консервовані помідори. У літній сезон можна використовувати свіжі томати. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, розріжте навпіл і додайте до помідорів.
Влийте оливкову олію, поперчіть, притрусіть пластівцями червоного перцю і поставте на плиту на середній вогонь. Варіть протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи. За кілька хвилин до готовності, цибулю дістаньте з каструлі і придушіть помідори ложкою.
Зніміть з вогню і подрібніть суміш блендером до однорідності. У форму для випічки влийте томатний соус і розподіліть рівномірним шаром.
Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкову олію. У розігріту жаровню викладіть подрібнений часник і обсмажте до золотистого кольору.
Шпинат промийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками. Висипте на сковороду і обсмажуйте протягом 2-3 хвилин. Викладіть шпинат у велику миску, додайте рікотту, моцарелу і тертий пармезан.
Добре вимийте і висушіть базилік. Наріжте і додайте до основної маси. Посоліть, поперчіть і вбийте яйце. Щоб в суміш не потрапили шкарлупки, розбивайте яйце в окрему ємність, потім вводіть до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте суміш до однорідності.
Великі макарони-черепашки відваріть, дотримуючись інструкції зазначеної на упаковці. Готові черепашки заповніть начинкою і викладіть у форму на томатну подушку.
Накрийте блюдо фольгою і поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте страву протягом 30 хвилин. Після чого зніміть фольгу, і готуйте ще півгодини до появи золотистої скоринки.
Готові фаршировані черепашки викладіть на блюдо, притрусіть тертим пармезаном і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти