Укр
Рус
Макарони Другі страви Українська кухня

Макарони карбонара

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1757 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони карбонара - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Втішним призом після робочого дня або просто, коли ви зголодніли, стане класичний італійський рецепт макаронів карбонара з куркою і зеленим горошком. Ніжні макарони в чудовому соусі з пармезану з яйцем, підсмаженим хрустким беконом і щедро присмаченими спеціями, що може бути смачніше. Не складна в приготуванні з гармонійним поєднанням інгредієнтів, традиційна страва італійських вугільників, з багатою, часом містичною, історією її походження, обов'язково порадує вас в будь-який час року.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони карбонара" (на 100 грам)

  • Білки18 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи17.9 гр.
  • Калорії232 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо з курки. Ідеально підійде куряче філе середнього розміру без шкіри і кістки. Перемиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо в глибоку миску. Посипаємо сіллю. Потрушуємо чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Приправимо меленою паприкою. Рясно посипаємо нею курячі грудки. Перевертаємо філе і повторюємо ту ж процедуру: сіль, чорний перець, солодка паприка.

Крок - 2
03

На попередньо розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо приправлене спеціями куряче філе. Даємо прожаритися на середньому вогні. Коли філе покрилося рум'яною скоринкою перевертаємо його на іншу сторону. Також обсмажуємо до готовності.

Крок - 3
04

Викладаємо підсмажене куряче філе на кухонну дошку і ножем нарізаємо на невеликі кубики.

Крок - 4
05

У суху розігріту сковороду викладаємо бекон. Його попередньо нарізаємо кубиками, товщиною в пару міліметрів. Помішуючи лопаткою, обсмажуємо на невеликому вогні до придбання хрусткої консистенції і приємного коричневого кольору.

Крок - 5
06

До бекону додаємо подрібнений або пропущений через прес, очищений часник. Перемішуємо, і як тільки часник віддасть свій неповторний запах нашому бекону, вимикаємо.

Крок - 6
07

Дістаємо лопаткою шматочки підсмаженого бекону з сковороди і даємо стекти зайвому жиру. Викладаємо в мисочку.

Крок - 7
08

У глибокій тарілці змішуємо натертий на дрібну тертку пармезан (сорт сиру) і сирі яйця. Ретельно перемішуємо виделкою. Взагалі паста (макарони) карбонара відрізняється тим, що в її складі завжди присутній соус (заправка) з сиру і яєць. Це основна складова і головна фішка цієї ситної страви.

Крок - 8
09

У сотейник або глибоку сковороду висипаємо макарони пенне (пір'я). Краще скористатися макаронами з твердих сортів пшениці. Додаємо окріп і включаємо середній вогонь. Часто помішуючи, варимо наші макарони до напівготовності. У італійців прийнято розварювати макарони, вони завжди повинні бути «альденте».

Крок - 9
10

Коли макарони ввібрали воду і практично готові додаємо суміш з пармезану з яйцями. Безперервно працюючи лопаткою, енергійно змішуємо макарони пенне з нашим соусом. Так як яйця йдуть свіжі, потрібно щоб вони не згорнулися, а рівномірно обволікали макарони і надавали їм ніжну, кремову текстуру.

Крок - 10
11

Коли макарони добре перемішалися з нашим соусом, додаємо порізану кубиками курячу грудку і добре підсмажений бекон.

Крок - 11
12

Додаємо розморожений зелений горошок і ретельно перемішуємо. Трохи проварюємо, постійно помішуючи і вимикаємо.

Крок - 12
13

Викладаємо готові макарони карбонара в тарілку. Прикрашаємо дрібно порізаною петрушкою і натертим пармезаном. І останній штрих, посипаємо чорним меленим перцем. Адже в перекладі з італійського «карбоні» - це вугілля. Ось і приправимо наші макарони чорним перцем, який нагадує вугільний пил. Подаємо на стіл. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Банановий кекс - покроковий рецепт, фото 1 Банановий кекс 80 4 3 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Гранатовий сік - покроковий рецепт, фото 1 Гранатовий сік 30 1 3 з 5 - детальніше -
Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки вдома 50 3 3 з 5 - детальніше -
Йогурт в йогуртниці - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт в йогуртниці 20 1 2 з 5 - детальніше -
Огірки по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Огірки по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -