Укр
Рус
Макарони Другі страви Італійська кухня

Макарони-гнізда

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

758 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Макарони-гнізда - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Макарони-гнізда - цікава страва в італійському стилі у вигляді пташиних гнізд з пасти з сирною начинкою. Для їх створення в цьому рецепті використовуються плоскі макарони, так як після запікання в духовці вони апетитно хрумтять. Але, якщо немає плоских, можна використовувати звичайні спагетті. З ароматним томатно-перцевим соусом, моцарелою і запеченими помідорами чері вони теж поєднуються відмінно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони-гнізда" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи19.7 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помідори-чері вимийте і висушіть. Повапніть підготовлені помідори оливковою олією, посипте сіллю і цукром (бажано тростинним) і викладіть на змащене оливковою олією деко. Запікайте помідори в розігрітій до 160 градусів духовці з включеною конвекцією близько 20 хвилин. Потім вийміть і остудіть.

Крок - 1
02

Болгарський перець вимийте і висушіть. Розріжте стручки навпіл і видаліть хвостики, насіння і перегородки.

Крок - 2
03

Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього половинки болгарського перцю шкіркою вгору і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20-25 хвилин. Готовий перець вийміть з духовки. Шкірочка повинна потемніти і взятися бульбашками.

Крок - 3
04

Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажте на ньому ріпчасту цибулю і часник. Коли цибуля стане напівпрозорою, влийте в сковороду подрібнені помідори у власному соку.

Крок - 4
05

Всипте сухий овочевий бульйон, базилік, сіль і перець за смаком. Перемішайте і тушкуйте все разом близько 40-50 хвилин. Соус повинен злегка загуснути.

Крок - 5
06

З ще гарячого запеченого перцю зніміть шкірку. Очищений перець перекладіть в сковороду з соусом і перебийте занурювальним блендером до однорідності.

Крок - 6
07

Додайте маскарпоне і знову перебийте. Спробуйте соус на смак і при необхідності додайте спеції.

Крок - 7
08

Макарони відваріть в підсоленій воді до стану трохи жорсткіше, ніж альденте (вони ще дійдуть до готовності в духовці). Змішайте відварені макарони з ¾ томатно-перцевого соусу.

Крок - 8
09

За допомогою вилки сформуйте з макаронів гнізда і викладіть у форму для запікання впритул один до одного. Заповніть порожнечі соусом.

Крок - 9
10

У центр кожного гнізда покладіть кульки міні-моцарели і присипте бстраву зверху тертим пармезаном. Надішліть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок - 10
11

Вийміть готові макарони-гнізда з духовки, прикрасьте зверху запеченими помідорами-чері і свіжим базиліком і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка з сиром 120 4 3 з 5 - детальніше -
Сметанний соус - покроковий рецепт, фото 1 Сметанний соус 15 1 2 з 5 - детальніше -
Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Суп з сочевиці в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Суп з сочевиці в мультиварці 70 5 3 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Картопля з оселедцем по-фінськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з оселедцем по-фінськи 50 2 3 з 5 - детальніше -