Сьогодні ми обов'язково підкоримо серця всієї родини рецептом з вишуканим середземноморським смаком: з поєднанням м'ясного соусу, баклажанів і сиру, ця макаронна запіканка стане просто чарівною стравою столу.
В першу чергу ретельно вимийте, просушіть, а потім наріжте баклажани тонкими скибочками. Викладіть скибочки баклажана на антипригарну сковороду гриль, злегка окропивши рослинною або оливковою олією. Під час обсмажування на слабкому вогні, приправте баклажани невеликою кількістю солі і бальзамічного оцту з обох сторін. Обсмажені баклажани зніміть з вогню і залиште на час охолоджуватися.
Тепер займіться соусом з м'ясною основою. Помістіть невеликий сотейник з рослинним маслом і розігрійте, відправте в нього м'ясний фарш і обсмажте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.
Потім додайте у фарш заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і часник. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем, а потім додайте томатну м'якоть.
Дайте вмісту приготуватися, потім додайте в сотейник попередньо зварені до напівготовності макарони. Перемішайте все і посипте подрібненим базиліком.
Тепер створіть саму запіканку: почніть з шару раніше запечених баклажанів, які одним шаром покладіть у форму для запікання. Вистеліть деко з боків і біля основи скибочками баклажанів. Слідкуйте, щоб з боків часточки трохи виступали за край. Переконайтеся, що покриття з баклажанів щільне і рівне.
Потім викладіть рівномірно шар з макаронів і фаршу, посипте все подрібненою моцарелою і рікоттою. Потім знову ще шар макаронів, сирів і поки не досягнете вершини.
Останній шар доведеться закрити дахом з баклажанів. Також будьте обережні при закритті «накладки» з баклажан з боків майбутньої запіканки. Необхідно, щоб макаронно-м'ясна суміш щільно була закрита баклажаном і при запіканні не розвалилася.
Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин. Готову макаронну запіканку з фаршем розріжте порційно і подавайте до столу.
Випадкові рецепти