Укр
Рус
Запіканки Другі страви Кубинська кухня

Макаронна запіканка в духовці з фаршем

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

630 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макаронна запіканка в духовці з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні ми обов'язково підкоримо серця всієї родини рецептом з вишуканим середземноморським смаком: з поєднанням м'ясного соусу, баклажанів і сиру, ця макаронна запіканка стане просто чарівною стравою столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макаронна запіканка в духовці з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири11 гр.
  • Вуглеводи15.3 гр.
  • Калорії214 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу ретельно вимийте, просушіть, а потім наріжте баклажани тонкими скибочками. Викладіть скибочки баклажана на антипригарну сковороду гриль, злегка окропивши рослинною або оливковою олією. Під час обсмажування на слабкому вогні, приправте баклажани невеликою кількістю солі і бальзамічного оцту з обох сторін. Обсмажені баклажани зніміть з вогню і залиште на час охолоджуватися.

Крок - 1
02

Тепер займіться соусом з м'ясною основою. Помістіть невеликий сотейник з рослинним маслом і розігрійте, відправте в нього м'ясний фарш і обсмажте, постійно помішуючи, до зникнення почервоніння в м'ясі.

Крок - 2
03

Потім додайте у фарш заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і часник. Приправте все сіллю і чорним меленим перцем, а потім додайте томатну м'якоть.

Крок - 3
04

Дайте вмісту приготуватися, потім додайте в сотейник попередньо зварені до напівготовності макарони. Перемішайте все і посипте подрібненим базиліком.

Крок - 4
05

Тепер створіть саму запіканку: почніть з шару раніше запечених баклажанів, які одним шаром покладіть у форму для запікання. Вистеліть деко з боків і біля основи скибочками баклажанів. Слідкуйте, щоб з боків часточки трохи виступали за край. Переконайтеся, що покриття з баклажанів щільне і рівне.

Крок - 5
06

Потім викладіть рівномірно шар з макаронів і фаршу, посипте все подрібненою моцарелою і рікоттою. Потім знову ще шар макаронів, сирів і поки не досягнете вершини.

Крок - 6
07

Останній шар доведеться закрити дахом з баклажанів. Також будьте обережні при закритті «накладки» з баклажан з боків майбутньої запіканки. Необхідно, щоб макаронно-м'ясна суміш щільно була закрита баклажаном і при запіканні не розвалилася.

Крок - 7
08

Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при 180 градусах близько 25 хвилин. Готову макаронну запіканку з фаршем розріжте порційно і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рис з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем на сковороді 45 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з грудок курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з грудок курки 60 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курячих крилець - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курячих крилець 80 4 3 з 5 - детальніше -