Укр
Рус
Макарони Другі страви Грузинська кухня

Макарони, запечені з помідорами і сиром

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

661 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони, запечені з помідорами і сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Супер втішний рецепт вегетаріанської пасти, яку люблять всі, хто не заперечує проти зайвого сиру. Макарони, запечені з помідорами і сиром - завжди чудова ідея!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони, запечені з помідорами і сиром" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи17.2 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до вентилятора 200 C / 180 C. Для початку відваріть макарони. Засипте макарони фузіллі у велику каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть близько 8-10 хвилин до стану «al dente». Відварені макарони злийте і промийте холодною водою.

Крок - 1
02

Приготуйте овочі. Тим часом очистіть від лушпиння червону цибулю і наріжте на обробній дошці дрібними кубиками. Заздалегідь вимиті і просушені помідори черрі розріжте навпіл. В'ялені на сонці помідори дрібно наріжте.

Крок - 2
03

Закип'ятіть воду і розчиніть в ній кубик овочевого бульйону і томатну пасту (можна використовувати томатний соус). Далі на самій великій тертці натріть сир пармезан.

Крок - 3
04

Приготуйте соус. Нагрійте велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому або слабкому вогні. Налийте в неї рослинне або оливкове масло і розігрійте. Коли воно стане гарячим, додайте в нього раніше подрібнену цибулю і готуйте, постійно помішуючи, близько 5 хвилин, поки він не стане м'яким.

Крок - 4
05

Додайте в сковороду часникову пасту і засипте сушений орегано, перемішайте все і томіть приблизно хвилину. Додайте так само в сковороду подрібнені помідори черрі, нарізані в'ялені на сонці помідори.

Крок - 5
06

Потім відправте в сковороду консервовані помідори з соусом, залийте в ємність бальзамічний оцет, рідкий мед, раніше підготовлений томатний і овочевий бульйон і томіть приблизно близько 6-7 хвилин до загустіння соусу.

Крок - 6
07

Тепер відправте в сковорідку з підготовленим соусом раніше відварені макарони. Додайте в загуслий соус так само вершковий сир і все добре перемішайте. Ретельно все перемішайте і протоміть все ще близько хвилини.

Крок - 7
08

Перемістіть половину суміші соусу і макаронів у велику форму для запікання. Зверху викладіть натертий на дрібній тертці сир моцарелла. Вилийте суміш помідорів і макаронів поверх шару моцарели.

Крок - 8
09

Нарешті, посипте вміст форми для запікання тертим пармезаном і тертим чеддер. Надішліть форму в попередньо розігріту духовку і запікайте приблизно 15-20 хвилин до золотистого кольору і утворення міхурів. Перед подачею прикрасьте макарони, запечені з помідорами і сиром листям базиліка.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Торт Естерхазі - покроковий рецепт, фото 1 Торт Естерхазі 120 7 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Холодець з індички - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з індички 220 5 3 з 5 - детальніше -
Панакота з вершків - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з вершків 50 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе паста 55 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1 Хліб без дріжджів 115 1 2 з 5 - детальніше -