Укр
Рус
Макарони Другі страви Голландська кухня

Макарони, запечені з овочами і сиром

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

603 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони, запечені з овочами і сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Голландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ніщо так не кричить про комфортну їжі, як макарони, запечені з овочами і сиром, і ця вегетаріанська версія не виняток. Ваша нова улюблена вечеря готова і чекає.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони, запечені з овочами і сиром" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи11.7 гр.
  • Калорії106 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нагрійте досить багато рослинного або оливкового масла у великій глибокій сковороді на сильному вогні, поки воно не почне диміти. Додайте в сковороду нарізану півкільцями червону цибулю, нашаткований смужками болгарський перець, подрібнені гриби, кабачки і баклажани і починайте смажити, помішуючи. Часто струшуйте сковороду, щоб овочі не запарилися самі по собі, щоб вони були добре підрум'янені і залишалися трохи твердими.

Крок - 1
02

Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібку солі і чорного меленого перцю, продовжуйте смажити все, помішуючи, ще 1-2 хвилини, поки часник не підрум'яниться.

Крок - 2
03

Зменшіть вогонь до середнього і додайте в сковороду трохи томатного пюре. Обсмажуйте пюре 1-2 хвилини, потім додайте консервовані нарізані часточками помідори. Додайте в банки з томатів трохи води і витрусіть весь томатний сік в сковороду.

Крок - 3
04

Влийте в сковорідку трохи овочевого бульйону, потім додайте ложку з гіркою орегано і базиліка, засипте трохи цукру і пластівців чилі (або за смаком), а також сіль і чорний мелений перець (за смаком). Добре перемішайте вміст сковороди, потім тушкуйте 15 хвилин або поки воно не почне злегка густіти.

Крок - 4
05

Тим часом, додайте макаронні вироби в підсолену киплячу воду і варіть до стану al dente. Необхідно, щоб макарони були трохи твердими, інакше в духовці вони стануть м'якими і розваляться. Перекладіть відварені макарони в сковороду і змішайте з овочевим соусом. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Крок - 5
06

У форму для випічки відповідного розміру покладіть ложкою половину макаронів з овочами, зверху викладіть подрібнену моцарелу, потім знову покладіть ложкою решту макаронів і зверху посипте попередньо натертий сир чеддер (скільки душі завгодно). Випікайте страву в духовці 20 хвилин або поки зверху не стане золотистого кольору. Дайте макаронам, запеченим з овочами і сиром охолонути протягом декількох хвилин, потім подавайте з додатковою порцією свіжої петрушки.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Швидкі мариновані гриби - покроковий рецепт, фото 1 Швидкі мариновані гриби 75 1 2 з 5 - детальніше -
Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1 Масло домашнє 30 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з тофу 40 5 3 з 5 - детальніше -
Щі з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Щі з томатною пастою 75 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з брокколі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з брокколі з вершками 55 6 3 з 5 - детальніше -