Ніщо так не кричить про комфортну їжі, як макарони, запечені з овочами і сиром, і ця вегетаріанська версія не виняток. Ваша нова улюблена вечеря готова і чекає.
Нагрійте досить багато рослинного або оливкового масла у великій глибокій сковороді на сильному вогні, поки воно не почне диміти. Додайте в сковороду нарізану півкільцями червону цибулю, нашаткований смужками болгарський перець, подрібнені гриби, кабачки і баклажани і починайте смажити, помішуючи. Часто струшуйте сковороду, щоб овочі не запарилися самі по собі, щоб вони були добре підрум'янені і залишалися трохи твердими.
Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібку солі і чорного меленого перцю, продовжуйте смажити все, помішуючи, ще 1-2 хвилини, поки часник не підрум'яниться.
Зменшіть вогонь до середнього і додайте в сковороду трохи томатного пюре. Обсмажуйте пюре 1-2 хвилини, потім додайте консервовані нарізані часточками помідори. Додайте в банки з томатів трохи води і витрусіть весь томатний сік в сковороду.
Влийте в сковорідку трохи овочевого бульйону, потім додайте ложку з гіркою орегано і базиліка, засипте трохи цукру і пластівців чилі (або за смаком), а також сіль і чорний мелений перець (за смаком). Добре перемішайте вміст сковороди, потім тушкуйте 15 хвилин або поки воно не почне злегка густіти.
Тим часом, додайте макаронні вироби в підсолену киплячу воду і варіть до стану al dente. Необхідно, щоб макарони були трохи твердими, інакше в духовці вони стануть м'якими і розваляться. Перекладіть відварені макарони в сковороду і змішайте з овочевим соусом. Розігрійте духовку до 200 градусів.
У форму для випічки відповідного розміру покладіть ложкою половину макаронів з овочами, зверху викладіть подрібнену моцарелу, потім знову покладіть ложкою решту макаронів і зверху посипте попередньо натертий сир чеддер (скільки душі завгодно). Випікайте страву в духовці 20 хвилин або поки зверху не стане золотистого кольору. Дайте макаронам, запеченим з овочами і сиром охолонути протягом декількох хвилин, потім подавайте з додатковою порцією свіжої петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти