Ці макарони з сиром прості в приготуванні, але дуже смачні. Впевнені, що їх варто спробувати приготувати за цим рецептом.
У цьому рецепті бекон можна замінить свинячою корейкою, але тільки доведеться постаратися тонко її нарізати. Поставте на плиту, на середній вогонь сковорідку. Викладіть в неї слайси бекону і добре підсмажте, щоб вони стали рум'яними і хрусткими.
Потім вийміть з сковороди підсмажений бекон за допомогою вилки або лопатки. Покладіть його на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Коли бекон охолоне, розкришіть його руками або наріжте гострим ножем на невеликі шматочки. Зніміть сковорідку з плити, а на її місце поставте каструлю з водою для приготування макаронів.
Закип'ятіть воду і додайте солі на свій смак. У киплячу воду висипте макарони. Вид, форму і виробника макаронів вибирайте на свій розсуд, але все-таки, краще брати макаронні вироби з твердих сортів пшениці, вони не так злипаються і зберігають свою текстуру. Варіть макарони до напівготовності, так як вони будуть ще пектися в духовці.
Не забувайте періодично помішувати макарони під час варіння, щоб вони не злиплися. Потім злийте воду, відкинувши їх на друшляк або іншим зручним для вас способом.
Увімкніть духовку на 175 градусів за цельсієм. Візьміть форму для випічки прямокутну, квадратну, овальну - будь-яку, яка знайдеться на вашій кухні. Змастіть її оливковою олією. У форму висипте вже відварені макарони. Додайте до них сметану.
Посоліть за смаком. Добре перемішайте, щоб сметана рівномірно розподілилася по макаронах. За допомогою ложки або лопатки розрівняйте макарони зі сметаною. Далі розподіліть сир рівномірним шаром по поверхні макаронів.
Сир краще використовувати не дуже сухий, візьміть з жирністю 5-9%. Сир посипте шматочками бекону. Форму для запікання з макаронами, сметаною, сиром і беконом поставте в заздалегідь розігріту духовку на 5-10 хвилин.
Через відведений час вийміть форму з духовки. Подавайте макарони з сиром гарячими з м'ясом і свіжими овочами. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти