Укр
Рус
Макарони Другі страви Українська кухня

Макарони з тунцем

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

2424 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони з тунцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Макарони з консервованим тунцем - це страва на швидку руку, яку можна приготувати, коли зовсім немає часу, але хочеться нагодувати рідних або гостей чимось особливим і ситним. Так само ця страва може послужити гарячим салатом на вашому столі або урізноманітнити звичне меню. Ще воно ідеально підходить для вечері, після виснажливого робочого дня. Тому цей простий рецепт неймовірно смачної страви буде бестселером у вашій кулінарній книзі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з тунцем" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири6.1 гр.
  • Вуглеводи26 гр.
  • Калорії198 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Нам знадобиться пряна, свіжа зелень. Так як ми будемо готувати заправку (соус) для макаронів, підійде основний набір середземноморських трав. Це не тільки петрушка, але і орегано, чебрець, базилік. В подрібнювач блендера додаємо всі перераховані вище трави. Позбавляючись від жорстких стебел, додаємо тільки ніжні листи.

Крок - 1
02

Туди ж додаємо порізані чорні маслини без кісточок. Скористаємося в'яленими томатами в оливковій олії. Вони будуть особливо гарні в нашому соусі і додадуть шарму нашій страві. Додаємо їх разом з маслом, в якому вони зберігалися.

Крок - 2
03

І куди ж без каперсів. Цей традиційний продукт в середземноморській кухні додасть пікантності нашому соусу. Додаємо мариновані каперси до решти інгредієнтів. Наливаємо оливкову олію холодного віджиму і включаємо блендер.

Крок - 3
04

Перебиваємо блендером наші продукти на середній швидкості, так щоб у нас вийшла пюреподібна суміш. Наш соус нагадує по консистенції соус песто, додавати його будемо теж в свіжому вигляді (не варений).

Крок - 4
05

У каструлю з киплячою, підсоленою водою додаємо макарони (краще з твердих сортів пшениці). Варимо до готовності, як написано на упаковці. Коли зваряться, зливаємо воду.

Крок - 5
06

Свіжі помідори нарізаємо часточками. Підійдуть як черрі, так і звичайні помідори середніх розмірів. У глибоку салатницю викладаємо консервований тунець в олії, і злегка розминаємо його виделкою.

Крок - 6
07

Туди-ж додаємо відварені макарони. Слідом додаємо свіжі нарізані помідори. Приправляємо пастоподібним соусом, який ми попередньо зробили.

Крок - 7
08

Всі наші інгредієнти ретельно перемішуємо ложкою. Наша страва готова. Викладаємо макарони з тунцем на тарілку і прикрашаємо свіжими гілочками запашного базиліка і часточками помідора. Можна подавати на стіл, смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -
Тісто для Лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для Лазаньї 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулетики із бекона з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики із бекона з куркою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з манки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з манки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Зефір у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Зефір у шоколаді 55 3 3 з 5 - детальніше -
Лаваш з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш з тунцем 40 2 2 з 5 - детальніше -