Укр
Рус
Макарони Другі страви Болгарська кухня

Макарони з сиром в духовці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

2568 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Макарони з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всі, у кого є сім'я, знають, що смачний і ситний обід - це головний козир доброї господині. І в багатьох сім'ях улюбленою стравою до обіду їсти макарони, способів приготування яких досить чимало. Важливо те, що з макаронами добре поєднуються овочі і м'ясо, гриби і риба, а ще зелень. Але ми вам сьогодні хочемо запропонувати приготувати макарони з сиром по дуже простому рецепту. Макарони з сиром в духовці - відмінний варіант перетворення звичайної домашньої їжі в оригінальний смачний обід.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з сиром в духовці" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири13.1 гр.
  • Вуглеводи19.3 гр.
  • Калорії248 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Макаронні вироби для цієї страви можна брати будь-які, але краще все-таки не вермішель, а щось на зразок черепашок, спіральок або ріжок, що більше подобається вам і вашим рідним. Отже, приступимо. В першу чергу беремо шматочок вершкового масла і кидаємо в сотейник, який ставимо на плиту. Масло розтоплюємо і засипаємо в сотейник борошно. Дерев'яною лопаткою змішуємо інтенсивно борошно з маслом і розмішуємо, щоб борошно не підгоріло.

Крок - 1
02

Тепер починаємо вливати в сотейник свіже молоко, поступово підливаючи потроху, а борошно продовжуємо безперервно мішати, щоб розім'яти грудочки. Знову додаємо трохи молока, і, не знімаючи сотейник з плити, вінчиком добре змішуємо борошно з молоком в однорідну суміш. Сотейник відставляємо поки з плити, інакше суміш в ньому точно пригорить.

Крок - 2
03

На великій тертці натираємо по черзі сир чеддер і сир моцарелла.

Крок - 3
04

На плиту тим часом ставимо каструлю з водою, солимо, доводимо до кипіння і засипаємо туди макарони. Перемішуємо і залишаємо відварюватися.

Крок - 4
05

У сотейник з молочно-борошняною сумішшю кидаємо частину натертого сиру і ретельно перемішуємо. Додаємо сир знову і знову добре мішаємо, щоб сир повністю розчинився, і вийшла однорідна маса, що нагадує за консистенцією густу сметану.

Крок - 5
06

Ставимо в ємність друшляк і викладаємо туди відварені макарони, щоб відцідити воду. Відціджені макарони перекладаємо в сотейник з молочно-сирним соусом і перемішуємо.

Крок - 6
07

Після цього перекладаємо макарони в соусі в ємність для запікання, краще керамічну, розподіляємо по всій ємності рівномірно.

Крок - 7
08

Зверху посипаємо страву залишившимся натертим сиром і поміщаємо в попередньо розігріту до 170 градусів, духовку. Запікаємо макарони з сиром в духовці до утворення легкої, злегка рум'яної скоринки.

Крок - 8
09

Готові макарони можна подавати до столу прямо в формі, в якій страва запекалась, так вона збереже свою форму і гарний зовнішній вигляд. Ну, а про смакоти навіть говорити не буду, відразу ж пробуйте і насолоджуйтеся.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Сочник - покроковий рецепт, фото 1 Сочник 90 5 3 з 5 - детальніше -
Згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко 120 1 3 з 5 - детальніше -
Манна каша з ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша з ягодами 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яєчня з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з грибами 35 2 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з тунцем 115 4 3 з 5 - детальніше -
Налисники з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе паста - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе паста 55 4 3 з 5 - детальніше -