Укр
Рус
Макарони Другі страви Російська кухня

Макарони з помідорами

( 4.7368 4 519 19 оцінок)

1978 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони з помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вироби з вареного тіста широко поширені в усьому світі і мають тисячолітню історію. Але особливим попитом у людства користуються вироби зі свіжого тіста - макарони або паста (як прийнято у італійців). Їх можна просто відварити і подати з маслом і сиром. А можна приправити соусом і м'ясними, рибними та іншими інгредієнтами. І завжди це буде неймовірно смачно і вишукано. Макарони з помідорами є просто ідеальною знахідкою для ситного сніданку, обіду або вечері. Витративши мінімум часу і продуктів, впоратися з цією стравою може навіть самий недосвідчений і початківець кухар.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з помідорами" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири11 гр.
  • Вуглеводи29.7 гр.
  • Калорії247 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуємо макарони. Візьмемо середню каструлю, наллємо не менше 2 - 3 літрів води і поставимо на вогонь. У воду обов'язково додаємо сіль з розрахунку 6 - 10 грам на літр води. Бажано додати оливкове масло в воду, щоб макарони не злипалися при варінні. У кипляче воду висипаємо макарони.

Крок - 1
02

Краще вибрати макарони з твердих сортів пшениці, так як вони не тільки не розварюються швидко, але і більш ситні. Такі макарони більш пружні і краще тримають форму. Постійно помішуючи, варимо хвилин 8 - 10. До кінця варіння обов'язково пробуємо. Дістаємо одну макаронину і розрізаємо її ножем. Вона повинна бути злегка недовареною (альденте). Відкидаємо макарони на друшляк. Даємо стекти зайвій рідині і промиваємо теплою водою.

Крок - 2
03

Тепер займемося соусом. Помідори ретельно миємо й нарізаємо шматочками. Висипаємо порізані помідори в блендер і перебиваємо до утворення однорідної маси.

Крок - 3
04

У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію. Також додамо шматок вершкового масла. Даємо йому розтопиться. У масло додаємо очищений, подрібнений часник. Мішаємо і даємо підсмажитися зовсім трохи.

Крок - 4
05

Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо півкільцями. Додаємо в сковороду, і мішаючи, підсмажуємо до прозорості цибулі. Далі виливаємо в сковороду до решти продуктів томатну суміш. Добре перемішаємо і тушкуємо під закритою кришкою хвилин десять на середньому вогні.

Крок - 5
06

Знімаємо кришку і висипаємо відварені макарони в помідорний соус. Ретельно перемішаємо. Додамо сухий червоний стручковий перець пластівцями і суміш пряних трав або орегано. Ще раз перемішаємо. Для повноти смаку додамо вже готовий томатний соус або кетчуп і перемішаємо.

Крок - 6
07

І останнім натрем твердий сир на дрібну терку і додамо в макарони. Теж перемішаємо з макаронами і потримаємо на вогні з пару - трійку хвилин, щоб сир злегка розплавився.

Крок - 7
08

Висипаємо на порційну тарілку, посипаємо зверху натертим сиром і прикрашаємо гілочкою зелені. Подаємо гарячими. Макарони з помідорами і сиром готові прикрасити ваш стіл. Що може бути простіше і смачніше. Насолоджуйтесь!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста 35 8 1 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 3 3 з 5 - детальніше -
Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 40 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти