Вироби з вареного тіста широко поширені в усьому світі і мають тисячолітню історію. Але особливим попитом у людства користуються вироби зі свіжого тіста - макарони або паста (як прийнято у італійців). Їх можна просто відварити і подати з маслом і сиром. А можна приправити соусом і м'ясними, рибними та іншими інгредієнтами. І завжди це буде неймовірно смачно і вишукано. Макарони з помідорами є просто ідеальною знахідкою для ситного сніданку, обіду або вечері. Витративши мінімум часу і продуктів, впоратися з цією стравою може навіть самий недосвідчений і початківець кухар.
Для початку приготуємо макарони. Візьмемо середню каструлю, наллємо не менше 2 - 3 літрів води і поставимо на вогонь. У воду обов'язково додаємо сіль з розрахунку 6 - 10 грам на літр води. Бажано додати оливкове масло в воду, щоб макарони не злипалися при варінні. У кипляче воду висипаємо макарони.
Краще вибрати макарони з твердих сортів пшениці, так як вони не тільки не розварюються швидко, але і більш ситні. Такі макарони більш пружні і краще тримають форму. Постійно помішуючи, варимо хвилин 8 - 10. До кінця варіння обов'язково пробуємо. Дістаємо одну макаронину і розрізаємо її ножем. Вона повинна бути злегка недовареною (альденте). Відкидаємо макарони на друшляк. Даємо стекти зайвій рідині і промиваємо теплою водою.
Тепер займемося соусом. Помідори ретельно миємо й нарізаємо шматочками. Висипаємо порізані помідори в блендер і перебиваємо до утворення однорідної маси.
У розігріту сковороду наливаємо оливкову олію. Також додамо шматок вершкового масла. Даємо йому розтопиться. У масло додаємо очищений, подрібнений часник. Мішаємо і даємо підсмажитися зовсім трохи.
Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо півкільцями. Додаємо в сковороду, і мішаючи, підсмажуємо до прозорості цибулі. Далі виливаємо в сковороду до решти продуктів томатну суміш. Добре перемішаємо і тушкуємо під закритою кришкою хвилин десять на середньому вогні.
Знімаємо кришку і висипаємо відварені макарони в помідорний соус. Ретельно перемішаємо. Додамо сухий червоний стручковий перець пластівцями і суміш пряних трав або орегано. Ще раз перемішаємо. Для повноти смаку додамо вже готовий томатний соус або кетчуп і перемішаємо.
І останнім натрем твердий сир на дрібну терку і додамо в макарони. Теж перемішаємо з макаронами і потримаємо на вогні з пару - трійку хвилин, щоб сир злегка розплавився.
Висипаємо на порційну тарілку, посипаємо зверху натертим сиром і прикрашаємо гілочкою зелені. Подаємо гарячими. Макарони з помідорами і сиром готові прикрасити ваш стіл. Що може бути простіше і смачніше. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти