Щоб швидко нагодувати всю сім'ю смачною вечерею, пропонуємо вам гарну страву - макарони з плавленим сиром. Ця страва прийшла до нас зі Штатів, де вважається однією з найбільш популярних і улюблених. Макарони з сиром - це ніжна, але при цьому дуже ситна і калорійна страва. Головне в ній - це звичайно ж смачний сир. Ідеально підходить сир чеддер, але в поєднанні з іншими видами ця страва виходить ще смачніше і ситніше. Мінімум затрат, простий набір продуктів - і у вас готова неймовірна вечеря, якою залишаться задоволені всі члени вашої родини.
Щоб приготувати макарони з плавленим сиром, нам необхідно зовсім небагато часу і трішки вашої уваги. Насамперед натираємо на тертці по шматочку кожного виду сирів. В даному рецепті ми використовуємо чеддер, моцарелу і сир грюйер. Після цього змішаємо всі три сири разом і поки відставимо їх в сторону.
Наступними приготуємо макарони. Використовуйте будь-які макаронні вироби на ваш смак, але рекомендуємо брати макарони з твердих сортів пшениці. Отже, в каструлю наливаємо води, солимо її і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, кидаємо макарони, зменшуємо вогонь і, періодично помішуючи, варимо їх. Для готовності макаронів досить буде хвилин 7.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і відкидаємо макарони на друшляк, щоб позбутися від рідини. Тепер ставимо на вогонь сотейник або сковорідку, а можна і ту ж каструлю, в якій варилися макарони, і кидаємо вершкове масло.
Коли масло розтопиться, додаємо борошно і відразу розмішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Після цього наливаємо половину молока і знову мішаємо вінчиком до однорідності.
Потім вливаємо решту молока і помішуючи, готуємо ще 4-5 хвилин на невеликому вогні і знімаємо каструлю з вогню. Тепер солимо, перчимо і додаємо мускатний горіх і кидаємо частину нашої сирної суміші.
Перемішуємо все вінчиком до тих пір, поки сир не розплавиться. У цю трохи в'язку, але ніжну і м'яку суміш викладаємо відварені макарони і ретельно перемішуємо всю цю масу.
Після цього пересипаємо вміст каструлі в форму для запікання, зверху посипаємо тертим сиром, який ми не використали, а потім відправляємо наші макарошки в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин запікатися.
За цей час утворюється красива золотиста сирна скоринка, і можна сміливо діставати страву з духовки. У нас вийшли дуже красиві, апетитні на вигляд і неймовірно ароматні макарони з плавленим сиром. Але коли ви розкладете їх по тарілках і спробуєте - виявиться, що ніщо не зрівняється з відмінним смаком цієї страви. А вона вийде дійсно неймовірною, з ніжним, але при цьому насиченим смаком, м'яка, ситна і приводить у захват кожного, кому пощастить її покуштувати.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти