Укр
Рус
Макарони Другі страви Російська кухня

Макарони з мідіями

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

1552 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони з мідіями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Макарони з мідіями, соусом і зеленню приготувати дуже легко, практично за лічені хвилини. Мідії можна замінити морепродуктами іншими, теж буде не менш апетитно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони з мідіями" (на 100 грам)

  • Білки9.2 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи20.3 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Неглибоку сковорідку відправте на плиту, налийте в неї оливкове або рослинне масло і добре розігрійте. Закиньте в масло попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований або видавлений через чеснокодавку часник. Додайте відразу дрібно нашаткований (можна навіть з насінням висушений червоний перець чилі).

Крок - 1
02

Далі промийте холодною водою, просушіть паперовим рушником, а потім на обробній дошці наріжте невеликими кубиками червоний помідор. Надішліть кубики томата так само в сковорідку.

Крок - 2
03

Потім додайте в сковороду до решти інгредієнтів, попередньо змочену в холодній воді, а потім відварену (близько 2 годин) білу квасолю. У цьому рецепті можна ще використовувати консервовані червоні або білі бобові. Ретельно все перемішайте, зменшіть вогонь і томіть вміст сковороди близько 15 хвилин, потім приберіть сковорідку з вогню.

Крок - 3
04

Далі відправте глибоку каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Зменшіть вогонь до середнього, а потім засипте в окріп макарони твердих сортів і відварюйте, помішуючи, до повної готовності, близько 12 хвилин. Потім злийте окріп, а зварені макарони промийте холодною водою і залиште на час в сторону.

Крок - 4
05

Потім помістіть невеликий сотейник або каструльку на плиту, налийте в неї велику кількість оливкового або рослинного масла і закиньте заздалегідь вимиті холодною водою мідії в панцирі. Накрийте ємність кришкою і томіть мідії на середньому вогні кілька хвилин.

Крок - 5
06

Потім в сковорідку з раніше приготовленою сумішшю з квасолі і овочів злийте рідину, що з каструлі, де варилися мідії. Знову відправте цю сковороду на середній вогонь.

Крок - 6
07

Далі витягніть з частини відварених мушлей (мідій) м'ясо і відправте в сковороду до решти кипілих інгредієнтів, ретельно все перемішайте, протомить ще кілька хвилин, а потім висипте вміст сковороди в глибоку миску.

Крок - 7
08

Надішліть так само в цю миску раніше відварені макарони і заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень базиліка і петрушки. Добре все перемішайте до об'єднання всіх продуктів.

Крок - 8
09

Викладіть готові макарони з мідіями в красиву тарілку, прикрасьте раніше відвареними черепашками і швидше дивуйте рідних ситним обідом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -
Торт Рижик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Рижик 120 7 3 з 5 - детальніше -
Квашена капуста в банці - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста в банці 30 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Канапе з в’яленими помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з в’яленими помідорами 30 5 3 з 5 - детальніше -
Глазур цукрова - покроковий рецепт, фото 1 Глазур цукрова 35 1 3 з 5 - детальніше -
Тушковані свинячі нирки - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані свинячі нирки 55 4 3 з 5 - детальніше -