Якщо вам потрібно терміново нагодувати сім'ю, але зайвої хвилини у вас немає зовсім, та й наявність продуктів не особливо радує своїм достатком - то справжньою знахідкою для вас стане простий і зручний рецепт приготування макаронів з ковбасою. На кухні ця страва займе у вас не більше півгодини, а то й менше, але зате відмінно підійде не просто вгамувати голод вашим домочадцям, а й насолодитися чудовим смаком. Незважаючи на свою простоту і по процесу приготування, і за складом інгредієнтів, страва відмінно зійде до повсякденного обіду або вечері і виходить цілком апетитною і ситною.
Розігрійте велику сковороду або сотейник на середньому вогні. Залийте в неї трохи оливкового або рослинного масла. Додайте в сковороду з маслом, попередньо нарізану тонкими кільцями ковбасу і заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажуйте вміст сковороди близько 5-7 хвилин, поки ковбаса не підрум'яниться. Потім вийміть зі сковороди обсмажену ковбасу з цибулею і відставте в сторону.
В ту ж сковороду додайте трохи олії і покладіть заздалегідь вимиті і нарізані великими скибочками цукіні, червоний солодкий перець і гриби (бажано шампіньйони). Обсмажуйте вміст сотейника, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і не почнуть випускати соки.
В цей час додайте в сковороду томатний соус (можете залити томатний сік або використовувати навіть аджику), висушені помідори (або використовуйте консервовані помідори в олії).
Потім залийте в сковороду червоне вино, заздалегідь підготовлений бульйон, засипте сушений базилік, чебрець, часниковий порошок. Додайте так само паприку, сіль, чорний мелений перець і добре все перемішайте.
Поверніть раніше обсмажену ковбасу і цибулю назад в сковороду і ретельно перемішайте. Варіть вміст, періодично помішуючи, на середньому вогні 20-30 хвилин. Рідини повинні бути зменшені в два рази.
Додайте в сковороду високої жирності вершки і попередньо натертий на дрібну тертку сир чеддер. Знову все добре перемішайте, до розплавлення сиру і утворення рідкої підливи.
Потім додайте в сковороду заздалегідь приготовані макарони (спагеті) або інші. Використовуючи кухонні щипці, покрийте макарони в сковороді соусом. Готуйте вміст на повільному вогні ще 5 хвилин, щоб сир повністю розплавився, і всі продукти об'єдналися. Макарони з ковбасою подавайте гарячими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти