Укр
Рус
Макарони Другі страви Французька кухня

Макарони в вершковому соусі

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

2486 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Макарони в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ви не знає, як зробити грибний вершковий соус. Ось підказка. З часниковими грибами, олією і двома типами сирів ви не помилитеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони в вершковому соусі" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи21.3 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте для початку необхідні інгредієнти. Помийте у великій кількості холодної води печериці та помістіть на паперовий кухонний рушник для видалення зайвої рідини.

Крок - 1
02

Звільніть від лушпиння і помийте під проточною водою головки часнику. У великій ємності з кип'яченою водою відваріть макарони згідно з інструктажем на упаковці. Зазвичай це хвилин 10-12, але все ж переконайтеся в точності.

Крок - 2
03

Тепер займіться зажаркою. Розтопіть масло в глибокому сотейнику на середньому вогні, додайте дрібно нашаткований часник, дрібно нарізані гриби, і томіть, помішуючи час від часу, до появи коричневого кольору, близько 5-6 хвилин. Можна посипати дрібкою борошна, вона дає гарний відтінок при смаженні.

Крок - 3
04

Потім в попередньо підготовленому гарячому овочевому бульйоні поступово збийте розмарин, досипте чебрець і сухий базилік.  

Крок - 4
05

Влийте в бульйон вершки (можна брати пожирніше), киньте козячий сир, натертий на самій крупній тертушці пармезан і відправте негайно в сотейник до грибної зажарки.

Крок - 5
06

Тушкуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до утворення густого соусу. Якщо суміш буде занадто густа, додайте більше овочевого бульйону в міру необхідності. Але краще додавайте бульйон поступово, щоб соус не вийшов зовсім рідким. Посоліть і поперчіть соус до смаку.

Крок - 6
07

Перемішайте готовий вершковий соус з макаронами і акуратно викладіть на страву. Негайно подавайте, при бажанні, приправте зеленою цибулею.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -
Печиво Макаруни - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Макаруни 60 2 3 з 5 - детальніше -
Пряник - покроковий рецепт, фото 1 Пряник 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Українська солянка - покроковий рецепт, фото 1 Українська солянка 60 5 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки 45 5 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з курки на сковороді 35 2 3 з 5 - детальніше -
Бублики - покроковий рецепт, фото 1 Бублики 180 3 4 з 5 - детальніше -