Ви не знає, як зробити грибний вершковий соус. Ось підказка. З часниковими грибами, олією і двома типами сирів ви не помилитеся.
Підготуйте для початку необхідні інгредієнти. Помийте у великій кількості холодної води печериці та помістіть на паперовий кухонний рушник для видалення зайвої рідини.
Звільніть від лушпиння і помийте під проточною водою головки часнику. У великій ємності з кип'яченою водою відваріть макарони згідно з інструктажем на упаковці. Зазвичай це хвилин 10-12, але все ж переконайтеся в точності.
Тепер займіться зажаркою. Розтопіть масло в глибокому сотейнику на середньому вогні, додайте дрібно нашаткований часник, дрібно нарізані гриби, і томіть, помішуючи час від часу, до появи коричневого кольору, близько 5-6 хвилин. Можна посипати дрібкою борошна, вона дає гарний відтінок при смаженні.
Потім в попередньо підготовленому гарячому овочевому бульйоні поступово збийте розмарин, досипте чебрець і сухий базилік.
Влийте в бульйон вершки (можна брати пожирніше), киньте козячий сир, натертий на самій крупній тертушці пармезан і відправте негайно в сотейник до грибної зажарки.
Тушкуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до утворення густого соусу. Якщо суміш буде занадто густа, додайте більше овочевого бульйону в міру необхідності. Але краще додавайте бульйон поступово, щоб соус не вийшов зовсім рідким. Посоліть і поперчіть соус до смаку.
Перемішайте готовий вершковий соус з макаронами і акуратно викладіть на страву. Негайно подавайте, при бажанні, приправте зеленою цибулею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти