Макарони вживають більша частина людства. З них виходить багато, воістину універсальних і шалено смачних страв. Вони ідеально поєднуються з будь-яким соусом - томатним, вершковим або екзотичним азіатським. В макарони додають м'ясо, рибу, морепродукти і гриби. Вони можуть бути окремою, повноцінною стравою, а можуть бути складовими салатів або просто гарніром. Поділимося з вами одним з чудових і безпрограшних варіантів - макарони у вершковому соусі з грибами.
У сотейник або каструлю додаємо оливкову олію. Ставимо на середній вогонь. Куряче філе промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в розігріте масло.
Приправляємо сіллю і чорним, меленим перцем за смаком. Ретельно мішаємо і обсмажуємо практично до готовності. М'ясо повинно мати рожевий колір і не пригоріти. Дістаємо шматочки курячого філе і в ту ж саму каструлю додаємо ще оливкову олію.
Попередньо помиті і обсушені гриби печериці, нарізаємо тонкими пластинами. Додаємо в каструлю з прогрітою оливковою олією.
Також підготовлений, очищену і порізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, додаємо до печериць.
Солимо, перчимо, і ретельно помішуючи, тушкуємо на слабкому вогні поки гриби з цибулею не підрум'яняться. До грибів повертаємо підсмажену курячу грудку шматочками.
У підсмажені гриби з куркою наливаємо курячий бульйон. Можна замінити овочевим або просто очищеною водою, якщо ви рахуєте калорії або у вас його немає. Але з бульйоном буде, безперечно, ситніше.
Раз наша страва називається макарони у вершковому соусі, значить обов'язково додаємо вершки. Ступінь жирності вибираєте теж на свій смак. Але вершки обов'язкові, вони додадуть страві ніжну текстуру.
Особливою родзинкою в нашій страві стане додавання міцного десертного вина з високим вмістом цукру. Це може бути мадера або марсала. Можна замінити білим вином з додаванням невеликої кількості бренді.
І тільки тепер додамо макарони. Віддамо перевагу макаронів пенне (пір'я) з твердих сортів пшениці. Вони не розварюються і щільно тримають форму.
Тепер все ретельно перемішаємо і накриємо кришкою. Будемо варити на повільному вогні до тих пір, поки макарони не стануть м'якими, приблизно 15 - 20 хвилин. Не забуваємо час від часу мішати. Коли макарони зварилися (стали м'якими), додаємо дрібно натертий пармезан. Ще раз ретельно перемішаємо, і знімаємо з вогню.
Викладаємо макарони у вершковому соусі з грибами в сервірувальну тарілку і посипаємо нашинкованою зеленню петрушки. Ця ситна, ніжна страва скрасить вечір і подарує вам гарний настрій.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти