Укр
Рус
Макарони Другі страви Українська кухня

Макарони в вершковому соусі з грибами

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

1652 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Макарони в вершковому соусі з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Макарони вживають більша частина людства. З них виходить багато, воістину універсальних і шалено смачних страв. Вони ідеально поєднуються з будь-яким соусом - томатним, вершковим або екзотичним азіатським. В макарони додають м'ясо, рибу, морепродукти і гриби. Вони можуть бути окремою, повноцінною стравою, а можуть бути складовими салатів або просто гарніром. Поділимося з вами одним з чудових і безпрограшних варіантів - макарони у вершковому соусі з грибами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони в вершковому соусі з грибами" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії146 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У сотейник або каструлю додаємо оливкову олію. Ставимо на середній вогонь. Куряче філе промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в розігріте масло.

Крок - 1
02

Приправляємо сіллю і чорним, меленим перцем за смаком. Ретельно мішаємо і обсмажуємо практично до готовності. М'ясо повинно мати рожевий колір і не пригоріти. Дістаємо шматочки курячого філе і в ту ж саму каструлю додаємо ще оливкову олію.

Крок - 2
03

Попередньо помиті і обсушені гриби печериці, нарізаємо тонкими пластинами. Додаємо в каструлю з прогрітою оливковою олією.

Крок - 3
04

Також підготовлений, очищену і порізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, додаємо до печериць.

Крок - 4
05

Солимо, перчимо, і ретельно помішуючи, тушкуємо на слабкому вогні поки гриби з цибулею не підрум'яняться. До грибів повертаємо підсмажену курячу грудку шматочками.

Крок - 5
06

У підсмажені гриби з куркою наливаємо курячий бульйон. Можна замінити овочевим або просто очищеною водою, якщо ви рахуєте калорії або у вас його немає. Але з бульйоном буде, безперечно, ситніше.

Крок - 6
07

Раз наша страва називається макарони у вершковому соусі, значить обов'язково додаємо вершки. Ступінь жирності вибираєте теж на свій смак. Але вершки обов'язкові, вони додадуть страві ніжну текстуру.

Крок - 7
08

Особливою родзинкою в нашій страві стане додавання міцного десертного вина з високим вмістом цукру. Це може бути мадера або марсала. Можна замінити білим вином з додаванням невеликої кількості бренді.

Крок - 8
09

І тільки тепер додамо макарони. Віддамо перевагу макаронів пенне (пір'я) з твердих сортів пшениці. Вони не розварюються і щільно тримають форму.

Крок - 9
10

Тепер все ретельно перемішаємо і накриємо кришкою. Будемо варити на повільному вогні до тих пір, поки макарони не стануть м'якими, приблизно 15 - 20 хвилин. Не забуваємо час від часу мішати. Коли макарони зварилися (стали м'якими), додаємо дрібно натертий пармезан. Ще раз ретельно перемішаємо, і знімаємо з вогню.

Крок - 10
11

Викладаємо макарони у вершковому соусі з грибами в сервірувальну тарілку і посипаємо нашинкованою зеленню петрушки. Ця ситна, ніжна страва скрасить вечір і подарує вам гарний настрій.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак 45 4 2 з 5 - детальніше -
Морс з ожини - покроковий рецепт, фото 1 Морс з ожини 40 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фондю на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю на молоці 40 3 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки кружечками - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки кружечками 70 1 2 з 5 - детальніше -
Лінива ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лінива ватрушка з сиром 70 5 3 з 5 - детальніше -
Консервований щавель на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Консервований щавель на зиму 50 1 2 з 5 - детальніше -