Укр
Рус
Макарони Другі страви Російська кухня

Макарони в соусі

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1640 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Макарони в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У кожної господині буває таке, що зовсім немає часу придумувати щось особливе на обід або вечерю. Тоді на виручку завжди можуть прийти макарони, в будь-якому вигляді і з будь-якими добавками. Тому, якщо трохи поекспериментувати, то можна завжди на швидку руку нагодувати свою сім'ю їжею, яка може запросто стати улюбленою. Один з найпростіших варіантів - макарони в соусі, до того ж, соус може бути самим незвичайним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Макарони в соусі" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири4.3 гр.
  • Вуглеводи28.8 гр.
  • Калорії194 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Серед усіх варіантів соусів пропоную приготувати насичений вершковий гарбузовий соус, який ідеально підійде до макаронів. Приступимо до приготування незвичайного варіанту макаронів, які обов'язково привернуть увагу не лише дорослих, а й дітей. Для початку відваром макарони. У великій каструлі розігріваємо підсолену воду і доводимо до кипіння на сильному вогні.

Крок - 1
02

Як тільки вода закипить, засипаємо пенне (макарони), перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо макарони, не накриваючи каструлю кришкою, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. За цей час макарони відваряться, але залишаться трохи щільними. Викладаємо їх у друшляк, встановлений в раковині і добре промиваємо.

Крок - 2
03

Тепер починаємо займатися соусом. Для цього нам знадобиться гарбузове пюре, яке ми приготуємо заздалегідь. Гарбуз, з якого готують кашу, чистимо від шкірки, приварюємо і подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.

Крок - 3
04

Готове пюре перекладаємо в сотейник і заливаємо курячим бульйоном, теж заздалегідь приготованим, трохи нагріваємо.

Крок - 4
05

Потім туди ж доливаємо молоко, яке повинно бути знежиреним, і кидаємо трохи маргарину. Після цього всипаємо в сотейник цибулевий порошок і чорний мелений перець. Потім вміст сотейника солимо і кидаємо мелену гвоздику.

Крок - 5
06

Так само додаємо мелений мускатний горіх і трохи порошку кориці. На довершення всього засипаємо щіпку імбиру і добре перемішуємо. Розігріваємо всі інгредієнти на слабкому вогні протягом 5 хвилин.

Крок - 6
07

Заздалегідь відварені і вже висушені макарони викладаємо в сотейник з розігрітим соусом і змішуємо, готуємо ще буквально пару хвилин.

Крок - 7
08

Сир пармезан тремо на самій дрібній тертці і посипаємо їм макарони.

Крок - 8
09

Готові макарони в соусі перекладаємо на тарілку і перед подачею прикрашаємо зеленим горошком. Яскравого бурштинового кольору макарони, з білим розсипом сиру і зеленими горошинками, страва виглядає настільки красиво і апетитно, навряд чи зможе залишити байдужим хоч одну людину, що сидить за столом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -
Панакота - покроковий рецепт, фото 1 Панакота 150 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп класичний 30 4 3 з 5 - детальніше -
Локшина з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з креветками 50 5 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -
Кльоцки - покроковий рецепт, фото 1 Кльоцки 80 4 3 з 5 - детальніше -