У кожної господині буває таке, що зовсім немає часу придумувати щось особливе на обід або вечерю. Тоді на виручку завжди можуть прийти макарони, в будь-якому вигляді і з будь-якими добавками. Тому, якщо трохи поекспериментувати, то можна завжди на швидку руку нагодувати свою сім'ю їжею, яка може запросто стати улюбленою. Один з найпростіших варіантів - макарони в соусі, до того ж, соус може бути самим незвичайним.
Серед усіх варіантів соусів пропоную приготувати насичений вершковий гарбузовий соус, який ідеально підійде до макаронів. Приступимо до приготування незвичайного варіанту макаронів, які обов'язково привернуть увагу не лише дорослих, а й дітей. Для початку відваром макарони. У великій каструлі розігріваємо підсолену воду і доводимо до кипіння на сильному вогні.
Як тільки вода закипить, засипаємо пенне (макарони), перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Варимо макарони, не накриваючи каструлю кришкою, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. За цей час макарони відваряться, але залишаться трохи щільними. Викладаємо їх у друшляк, встановлений в раковині і добре промиваємо.
Тепер починаємо займатися соусом. Для цього нам знадобиться гарбузове пюре, яке ми приготуємо заздалегідь. Гарбуз, з якого готують кашу, чистимо від шкірки, приварюємо і подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.
Готове пюре перекладаємо в сотейник і заливаємо курячим бульйоном, теж заздалегідь приготованим, трохи нагріваємо.
Потім туди ж доливаємо молоко, яке повинно бути знежиреним, і кидаємо трохи маргарину. Після цього всипаємо в сотейник цибулевий порошок і чорний мелений перець. Потім вміст сотейника солимо і кидаємо мелену гвоздику.
Так само додаємо мелений мускатний горіх і трохи порошку кориці. На довершення всього засипаємо щіпку імбиру і добре перемішуємо. Розігріваємо всі інгредієнти на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
Заздалегідь відварені і вже висушені макарони викладаємо в сотейник з розігрітим соусом і змішуємо, готуємо ще буквально пару хвилин.
Сир пармезан тремо на самій дрібній тертці і посипаємо їм макарони.
Готові макарони в соусі перекладаємо на тарілку і перед подачею прикрашаємо зеленим горошком. Яскравого бурштинового кольору макарони, з білим розсипом сиру і зеленими горошинками, страва виглядає настільки красиво і апетитно, навряд чи зможе залишити байдужим хоч одну людину, що сидить за столом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти