Ніщо так не зрівняється зі смачною їжею, як макарони, і ця вегетаріанська версія не є винятком. Макарони в духовці, з овочами, в пікантному соусі - ваша нова улюблена вечеря.
Розігрійте рослинне масло на великому вогні в середній сковороді і засипте в нього заздалегідь очищену від лушпиння і досить крупно нарізану червону цибулю і обсмажуйте, помішуючи кілька хвилин.
Потім додайте в сковорідку очищений від нутрощів і нарізаний тонкою соломкою болгарський перець. Відразу ж додайте в сковорідку ретельно вимиті і нарізані дрібними шматочками цукіні і баклажани. Обсмажуйте, помішуючи, близько 3 хвилин.
Далі додайте в сковорідку нарізані тонкими скибочками шампіньйони і очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Перемішайте все, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і томіть, до розм'якшення всіх овочів.
Влийте до решти інгредієнтів в сковороду нарізані консервовані помідори, потім долийте також бульйон або скористайтеся бульйонними кубиками, приправте вміст сухим орегано і базиліком, перцем чилі. Перемішайте все і залиште томитися, періодично помішуючи, поки соус, що утворився злегка не загусне.
Тим часом приготуйте макарони в підсоленій киплячій воді до готовності (щоб макарони не стали неакуратними і не ламалися в духовці при подальшому приготуванні страви, їх потрібно кип'ятити кілька хвилин). Викладіть відварені макарони в сковорідку з соусом і ретельно все перемішайте.
Потім додайте в сковорідку моцарелу, перемішайте і зніміть ємність з вогню.
Далі залийте вміст сковороди в форму для випічки відповідного розміру. Покрийте вміст скибочками моцарели, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте при 200 градусах протягом 20 хвилин або поки не утвориться золотава хрустка скоринка на вершині.
Потім посипте готові макарони, приготовані в духовці, з овочами, в пікантному соусі свіжою зеленню петрушки, розкладіть по тарілках і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти