Укр
Рус
thermomix thermomix
Макарони Другі страви Російська кухня

Макарони по флотськи

45 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Макарони по-флотськи були в меню завжди. Дуже смачна, ситна і проста в приготуванні страва.

Інгредієнти

  • Орегано 1 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний чілі 1/2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Фарш яловичий 300 г.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Помідор 250 г.
  • Паста томат 1 ст.л
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Базилік 1/2 пуч.
  • Макарони 250 г.
  • Чеддер 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і добре розігрійте.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі укладіть в сотейник, попередньо підготовлений яловичий фарш. Його можна купити в будь-якому магазині або ж приготувати самостійно (пропустити свіжу яловичину через м'ясорубку або подрібнити за допомогою кухонного комбайна). Обсмажуйте м'ясо, постійно мішаючи, до зникнення почервоніння в ньому і випаровування практично всієї рідини в сотейнику.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім очистіть від лушпиння червону цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть подрібнену цибулю в сотейник до говяжого фаршу. Додайте до м'яса також попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте вміст, постійно заважаючи, близько 2 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі засипте в сотейник мелений перець чилі, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим орегано. Ретельно перемішайте всі і продовжуйте томіть ще кілька хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер ретельно промийте під проточною водою свіжі помідори і за допомогою блендера подрібніть їх до стану пюре. Надішліть утворене пюре в сотейник до решти продуктів, перемішайте і продовжуйте томити страву близько 4 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім додайте в сотейник томатну пасту, залийте соєвий соус, добре перемішайте і протоміть ще деякий час. Далі залийте вміст сотейника водою, засипте свіжою нашаткованою зеленню базиліка, накрийте кришкою і залиште кипіти на повільному вогні близько 12 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення цього часу укладіть в сотейник з м'ясною начинкою попередньо відварені макарони, ретельно перемішайте, до об'єднання всіх продуктів.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім рясно усипте вміст сотейника заздалегідь натертим на крупній тертці сиром чеддер, приправте нашаткованою зеленню базиліка, накрийте ємність кришкою і залиште томитися на самому слабкому вогні близько 2 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Готові макарони по флотськи розкладіть в глибокі миски і подавайте гарячими до обіднього столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт